Misstanke om brott i AF447-kraschen

En varning från flygplanstillverkaren Airbus kan vara en ny pusselbit i mysteriet kring AF447. Men fortfarande är det mesta oklart kring kraschen. En utredning om dråp har nu inletts.

AFP, TT
Publicerad
AP
Foto: AP
Annons

Flygjätten Airbus, som tillverkat det försvunna Air France-flygplanet skickade på fredagen ut ett meddelande till alla piloter med påminnelser om hur de ska agera när flygplanets mätare visar olika hastigheter. Detta tycks bekräfta tidigare uppgifter från den franska haverikommissionen om att just detta kan ha skett under flygningen. Experter menar att det kunde tyda på att planet haft fel fart på väg in i en storm natten till måndagen.

Men annars är det mesta kring kraschen fortfarande höljt i dunkel. Från Frankrike kom på fredagen beskedet att en åklagare nu öppnat en brottsutredning om dråp i samband med kraschen. ”Efter försvinnandet av Air France Airbus A330 mellan Rio Janeiro och Paris, så har Paris åklagarkammare inlett en rättslig utredning mot icke-namngivna personer”, hette det i ett uttalande från åklagarkammaren.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons