Annons

Missnöje med kroppen ger dåligt självförtroende

Under strecket
Publicerad

Jag anser inte att det finns någon mening med att förstora brösten. ”För att slippa gå runt och vara missnöjd med sitt utseende i många många år...”. Det har knappast med brösten att göra! En kvinna som är missnöjd över sig själv, har dåligt självförtroende, trivs inte med sin tillvaro eller lider av självförakt som bottnar i något helt annat än utseende.

Skönhetsmyten dikterar i beteende och inte i utseende. Är inte förtrycket uppenbart? Det är bortkastad tid och energi, bortkastade pengar, att fixera sig vid yta, kropp och bröst. Livet är verkligen inte utseende. Det är inte tillfredsställande att ta sig fram med sin kropp i fokus och det håller inte. Skönhetsmyten är inställd på att utseende är framgång och att framgång är att lyckas med sin kropp.
Vår statsminister har kommit långt, vår utrikesminister, högt uppsatta direktörer (kvinnor som män), skickliga människor ute i arbetslivet, nöjda familjer runt om världen och i vänskapskretsar. Vakna! Du behöver inte se ut som Barbie för att vara lycklig
och för att bli älskad. Om så är fallet, är det tragiskt. Den dagen min pojkvän ber mig att förstora mina bröst ska jag be honom att förminska sin penis.

Annons
Annons
Annons