Misslyckad och kränkande välfärdsstat

Under strecket
Publicerad
Annons

Jag brukar rösta på moderaterna, men lade i år motvilligt min röst på folkpartiet i stället, precis som många andra liberala väljare. Trots att fp är ett storebrorsparti som vill använda politiken för att styra folks liv.
Liberalismen bygger på människans frihet från tvång, som på olika sätt begränsar hennes möjligheter att forma sitt eget liv. Moderaterna har sedan länge insett att socialism är ett tvingande och kränkande samhällssystem.
Problemet för Moderata samlingspartiet är att även konservatismen har starka inslag av tvång och kränkningar. Det handlar om allt ifrån synen på allmän värnplikt till valet av familjebildning och batongvurmeriet.
Trots detta har många liberala väljare tidigare valt att rösta på moderaterna.
I Sverige hanterar det offentliga mer än hälften av samhällets alla resurser. Det är så innerligen fel att staten först tar 60 procent av folks lön och sedan tvingar dem att be om bidrag. Detta samtidigt som tiggare och hemlösa åker tunnelbana sida vid sida med miljonärer med
barnbidrag.
Den generella välfärdsstaten är både misslyckad och kränkande.
Om detta sa moderaterna inte ett ord i valrörelsen. I stället tog partiet ett teknokratperspektiv, och drev (marginellt) sänkta skatter för att få igång tillväxten, för att kunna ”rädda välfärden”. När ledande moderater sedan visar sig vara rasister var det lika bra att rösta på folkpartiet.
Moderaterna måste börja driva ”liberalism underifrån”. Men moderaterna kommer aldrig att kunna bli några trovärdiga förkämpar för en ensamstående tvåbarnsmor med socialbidrag, så länge de inte gör sig av med de konservativa slaggprodukterna. Ett parti som vill befria den lilla människan får inte leda tankarna till överheten.
För att jag och mina liberala likasinnade återigen ska lägga vår röst på moderaterna krävs att partiet: (1) tar kampen mot den generella välfärdsstaten ur den lilla människans perspektiv på allvar; (2) inser att konservatismens kränkande människosyn inte går att förena med en liberal samhällsvision; (3) tvättar bort
stämpeln som de besuttnas parti genom att fokusera på de svaga i samhället; (4) rensar ut alla mörkermän, och utesluter Christer Ewe.

Annons
Annons
Annons