Missa inte detta på Stockholms filmfestival

Stockholms filmfestival tacklar pandemin genom att bli en delvis digital festival – med celebra gäster på Zoom och ett antal titlar på en ny strömningstjänst. Här kommer sju tips på festivalen, som äger rum 11–22 november.

Under strecket
Miranda Sigander / TT
Publicerad

Frances McDormand spelar huvudrollen i "Nomadland", som redan betraktas som en Oscarskandidat. Filmen visas under Stockholms filmfestival. Pressbild.

Foto: Searchlight Pictures

Svenskättade Isabella Rossellini ser fram emot att få hälsa på publiken i Stockholm. Stjärnan är en av filmfestivalens hederspristagare och ska medverka i ett Zoom-samtal. Arkivbild.

Foto: Andrew Medichini

Klassikern "Pinocchio" får ny form i regissören Matteo Garrones händer. Filmen visas på Stockholms filmfestival. Pressbild.

Foto: Edge entertainment
Annons

Festival on demand.

Fler titlar än vanligt görs tillgängliga digitalt under festivalen. Som konstnären Ai Weiweis dokumentär "Vivos", om de 43 försvunna studenter som fördes bort under en resa genom Iguala, Guerrero i Mexiko. Eller "One night in Miami" av Regina King, ett fiktivt drama där storheter som Malcolm X och Muhammad Ali under en kväll diskuterar medborgarrättsrörelsen och svartas villkor i USA.

Annons
Annons
Annons