Annons
X
Annons
X

Kalender: Missa inget roligt!

I kalendern hittar du inspirerande aktiviteter för barn och unga, utbildningsmässor för lärare och aktuella evenemang om läsning och skrivande.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

KALENDER VÅREN 2017

Detta är Läs & Skriv
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT Bild 1 av 1

Del 1 av 4

Februari

Sportlov på Göteborgs stadsbibliotek

Vad: Det är 20 år sedan den första Harry Potter-boken släpptes, Harry Potter och de vises sten, och det ska förstås firas. Stadsbiblioteket i Göteborg ordnar magisk sportlov på barnavdelningen med trolleritrix, tillverkning av monsterbok, fan fiction-skrivande, spelprogrammering för tjejer, högläsningsklubb för 13-åringar och uppåt – och mycket annat kul.

Var: Stadsbiblioteket i Göteborg.

När: 13–19 februari.

Annons
X
Annons
X

Del 2 av 4

Mars

Littfest

Vad: 2017 års upplaga av Sveriges största litteraturfestival bjuder på författarnamn som Jason Diakité, Linda Boström Knausgård, Åsne Seierstad, Elsie Johansson, Geir Gulliksen med många fler. Nytt för i år är en musikalisk föreställning där Kristina Lugns dikter tonsatts av Sarah Riedel och framförs av författaren och artisten själva.

Var: Umeå Folkets hus.

När: 16–18 mars.

Nordiska novelldagen

Vad: Våren i Dalsland kännetecknas bland annat av hitresande novellister från Nordens alla hörn. I år är det dessutom 10-årsjubileum för novelldagen anordnad av Dalslands litteraturförening/Bokdagar i Dalsland. Programmet släpps inom kort.

Var: Saga Bio, Åmål.

När: 18 mars.

Läskonferensen

Vad: Årets huvudtalare under Natur & Kulturs årliga Läs- och skrivkonferens är Gravity Goldberg, disputerad läsforskare från Teachers College, Columbia University i New York. Under föreläsningen Att utveckla självständiga läsare berättar hon bland annat hur du väcker nyfikenhet och vetgirighet hos dina elever, hur du kan organisera ditt klassrum och hur du på bästa sätt kan hjälpa eleverna att utvecklas till aktiva och självständiga läsare. För lärare i förskoleklass upp till årskurs 6.

Var: Waterfront Congress Center, Stockholm.

När: 24 mars.

Annons
X
Annons
X

Del 3 av 4

April

Berättarfestivalen

Vad: Bygdens starka berättartradition ligger till grund för Skellefteås Berättarfestival, en vecka fylld av upplevelser för barn, ungdomar och vuxna. I mitten på januari släpps de första programpunkterna på hemsidan.

Var: Skellefteå kommun.

När: 3–9 april.

Stäng

SvD GÖTEBORG – dagligt nyhetsbrev med de viktigaste nyheterna från Göteborg (må-fr)

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  X
  Annons
  X

  Del 4 av 4

  Maj

  SETT-dagarna

  Vad: Hur är kollegialt lärande när det är som bäst? Hur påverkar digitaliseringen centrala delar av lärprocessen som interaktionen människor emellan? Och vad händer när beslut fattas av ledare som inte är involverade i den dagliga verksamheten? Teacher 2 Teacher, Human vs Technology och Bottom Up är årets teman under Skandinaviens största utbildningsmässa SETT.

  Var: Kista, Stockholm.

  När: 3–5 maj.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X