Annons

Mirren: Det var skrämmande att se

Helen Mirren, bioaktuell i "En sista semester", berättar att hon älskar roadmovies. "Det finns en sådan symbolverkan i dem. Det är en resa mot ett mål, eller mot inget mål alls", säger hon. Arkivbild.
Helen Mirren, bioaktuell i "En sista semester", berättar att hon älskar roadmovies. "Det finns en sådan symbolverkan i dem. Det är en resa mot ett mål, eller mot inget mål alls", säger hon. Arkivbild. Foto: Angelo Carconi/AP/TT

Helen Mirren älskar roadmovies. Nu syns hon på vita duken i "En sista semester" där hon och Donald Sutherland spelar ett åldrande par som drar iväg i sin husbil.

– Det är en storartad genre att berätta historier med, säger Mirren till TT.

TT TT
Publicerad

Helen Mirren berättar att hon tycker att det finns en "sådan symbolverkan" i roadmovies. Precis så är det med "En sista semester", regisserad av Paolo Virzi, där hon och Donald Sutherland spelar Ella och John som, till sina vuxna barns stora förskräckelse, styr kosan mot Key West i Florida.

Det blir en färd in i det förflutna, in i minnen av det som var, samtidigt som Johns demens blir alltmer märkbar. Det vore lätt att tro att detta skulle ha fått Mirren att själv börja tänka på sjukdomar och död – men icke.

Donald Sutherland och Helen Mirren i en scen ur "En sista semester". Pressbild.

Foto: Sony Picture/AP/TT Bild 1 av 2

"En sista semester"-regissören Paolo Virzi, i mitten, tillsammans med Helen Mirren och Donald Sutherland. Arkivbild.

Foto: Domenico Stinellis/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons