Annons
X
Annons
X

Miriam Bryant: "Tror många kan relatera"

Miriam Bryant är tillbaka med ny musik. I veckan släpper hon balladen "Everything" – en uppföljare till jättehitten "Black car".

Av TT
Miriam Bryant är aktuell med balladen "Everything". "Det är kul att släppa en ballad, det känns inte som att någon förväntar sig det", säger hon. Arkivbild.
Miriam Bryant är aktuell med balladen "Everything". "Det är kul att släppa en ballad, det känns inte som att någon förväntar sig det", säger hon. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

– Det är nu eller aldrig med den här låten, säger hon till TT.

Efter sin medverkan i "Så mycket bättre" 2015 blev Miriam Bryant plötsligt en av Sveriges mest populära artister. Framgångarna fortsatte under 2016 med massivt turnerande och singeln "Black car" – en av förra årets mest spelade låtar på radio.

Nu rivstartar Miriam Bryant 2017 med en ny singel. "Everything" släpps på fredag, den 13 januari.

Annons
X

– Jag brukar ofta mest tycka att det är läskigt att släppa ny musik men den här gången känns det faktiskt ganska kul. Jag är peppad, säger hon.

Egentligen skulle Miriam Bryant ha släppt en helt annan låt men när balladen "Everything" kom till bestämde hon sig i sista stund för att byta singel.

– Det kändes som att den här låten passade just nu, för att den fortfarande känns aktuell.

Miriam Bryant vill inte säga så mycket om vad "Everything" handlar om men berättar att den är ett slags uppföljning till "Black car" – som ju var en berättelse om hur hon träffade sin tidigare pojkvän, den tyske metaltrummisen Tommy Hey.

– Jag har svårt att skriva något som ligger utanför min verklighet.

Om "Black car" handlade om att hitta kärleken så känns det som att "Everything" handlar om att förlora den igen?

– Ja, det är väl en rimlig tolkning av det hela. Men om man lyssnar noga på "Black car" så hör man också att den är mer av en profetia än en bli ihop-låt. Men det är roligare om folk får tolka det själva. Jag tror att "Everything" är en sådan låt som många kan relatera till.

Under 2017 kommer Miriam Bryant att fortsätta att jobba i studion och målet är att släppa mer musik än i fjol.

– Nu har jag bara släppt enstaka låtar ett tag så det känns inte alls omöjligt att det kommer ett album under det här året. Det är inte spikat men det är min ambition.

Redan nästa helg, den 21 januari, uppträder Miriam Bryant på P3 Guld-galan – där hon också har chans på två tunga priser, för årets live och årets låt. Hon räknar också med att turnera en del under 2017, även om det inte lär bli på samma nivå som under 2016.

– Jag har sagt att jag vill åka på en vårturné, några gig kommer det att bli. Men inte som förra året då jag spelade cirka mest i Sverige. Jag tänker vara lite mer sparsam med livegrejen men jag ska absolut spela.

Annons
Annons
X

Miriam Bryant är aktuell med balladen "Everything". "Det är kul att släppa en ballad, det känns inte som att någon förväntar sig det", säger hon. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT Bild 1 av 4

Innan hon var med i "Så mycket bättre" var Miriam Bryant större utomlands än i Sverige. Nu är det tvärtom. "Jag trivs med att jobba här hemma men det finns ju så klart en utlandsambition kvar, jag har några krokar ute och så får man se vad som händer", säger hon. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 2 av 4

Miriam Bryants "Så mycket bättre"-tolkningar blev stora hits. Den enkla vägen hade varit att göra mer musik på svenska men hon har valt att fortsätta sjunga på engelska. "Hjärtat ligger ändå lite mer åt att sjunga och skriva på engelska", säger hon. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT Bild 3 av 4

Miriam Bryant följer nu upp jättehitten "Black car" med singeln "Everything". "Det är någon form av uppföljning till 'Black car'", säger hon om den nya låten. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X