Annons
X
Annons
X

Sänkt jobbskatteavdrag hjälp för pensionärer

Sänkt skatt för de med låg pension. Det är regeringens senaste skatteförslag som ska läggas fram i höstbudgeten. På en pension på 10 000 kronor sänks skatten med 250 kronor.

Finansminister Magdalena Andersson.
Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Henrik Montgomery/TT

I ett nytt utspel lovar regeringen sänkt skatt för de lägst betalda pensionärerna. Och på sikt ska pensionärsskatten slopas helt om regeringen får majoritet för förslaget.

I en intervju med Sveriges Radios Ekot om den föreslagna skattesänkningen får finansministern Magdalena Andersson (S) frågan om hon tycker att en skattesänkning på 250 kronor i månaden verkligen gör så stor skillnad.

– Sänkt skatt tillsammans med höjt bostadstillägg kommer att innebära runt 250 kronor mer i månaden, och för en pensionär med liten marginal kan det göra stor skillnad, säger finansminister Magdalena Andersson till Ekot.

Annons
X

**Skattesänkningen **för pensionärer ska framför allt finansieras med ett minskat jobbskatteavdrag.

– Vi kommer bland annat föreslå att vi trappar av jobbskatteavdraget för personer som har lite högre inkomst, men vi kommer också att föreslå en rad andra skatteförändringar också, som ska öka intäkterna till statskassan, säger finansministern.

När det gäller nedtrappningen av jobbskatteavdraget så gäller det främst den grupp höginkomsttagare med en månadslön över 60 000 kronor.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  I intervjun framgår med all tydlighet att finansministern inte anser att det finns något utrymme för en expansiv finanspolitik. Magdalena Anderson säger att det handlar om att föra en ansvarsfull politik i en tid då det finns
  ”stora revor i välfärden”.

  Annons

  Finansminister Magdalena Andersson.

  Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X