Annons

Spotify rasar trots starka siffror

Det går bättre än väntat för Spotify – och nu kan det till och med bli vinst i fjärde kvartalet, enligt musikströmningsjättens kvartalsrapport.
Det går bättre än väntat för Spotify – och nu kan det till och med bli vinst i fjärde kvartalet, enligt musikströmningsjättens kvartalsrapport. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Det går bättre än väntat för Spotify och nu kan det till och med bli vinst i fjärde kvartalet. Ändå rasar aktien på börsen, något som enligt analytiker beror på ledningens flaggade investeringar.

– Konkurrensen är tuff, och det är ju minst tre amerikanska giganter man tampas med, säger Christopher Lyrhem, aktiestrateg på SEB.

Under strecket
TT
Publicerad

Efter år av jätteförluster kan en vändning vara närmare än vad många bedömare har trott. Spotify levererade en förlust om 73 miljoner euro i det tredje kvartalet förra året – samma period i år är motsvarande siffra nere på 6 miljoner euro.

Lönsamheten är till och med bättre än vad bolaget självt räknat med – och rejält mycket bättre än analytikernas förväntningar som prognostiserade en förlust på minus 50 miljoner euro enligt Reuters.

Annons
Annons
Annons