Annons

”Hyresrätter bland villor – minska segregationen”

Kortare arbetstid eller medborgarlön har inte längre högsta prioritet utan fokus måste vara på kompetens. Det menar Miljöpartiets ministrar Peter Eriksson och Per Bolund som vill se ett framtida grönt, digitaliserat Sverige där få stadsbor äger en egen bil och där det byggs hyresrätter – i villakvarter.

Under strecket
Publicerad

Miljöpartiets framtidsvision är ett modernt, digitaliserat välfärdsland där bioenergi har ersatt fossil energi och där fler bilar och båtar körs på el. Per Bolund och Peter Eriksson är idag ministrar i den röd-gröna regeringen.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Peter Eriksson, Bostads- och digitaliseringsminister (MP) och Per Bolund, Finansmarknads- och konsumentminister (MP) på näringsdepartementet.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Peter Eriksson, Bostads- och digitaliseringsminister (MP) och Per Bolund, Finansmarknads- och konsumentminister (MP).

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Per Bolund spås bli språkrör i framtiden, den dag Gustav Fridolin kliver av. Peter Eriksson var språkrör fram till 2011 och senare EU-parlamentariker.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Efter reklamen visas:
Äpple eller fisk för Miljöpartiet?

En grön vindsnurra i papp sitter bakom Peter Erikssons soffa på Näringsdepartementet. I soffan sitter Eriksson jämte Per Bolund, bostads- och digitaliseringsminister respektive konsument- och finansmarknadsminister. Det tidigare språkröret och framtidsnamnet.

Annons
Annons
Annons