Minröjning kring platsen för Jesus dop

En minröjare från minröjningsorganisationen Halo Trust i området som ska röjas kring den plats på Västbanken där Jesus enligt Bibeln döptes.
En minröjare från minröjningsorganisationen Halo Trust i området som ska röjas kring den plats på Västbanken där Jesus enligt Bibeln döptes. Foto: Ronen Zvulun/Reuters/TT

Markerna kring den plats på Västbanken där Jesus enligt Bibeln döptes i Jordanfloden ska under det närmaste året röjas på minor, ammunition och andra explosiva föremål.

Under strecket
TT-AFP TT
Publicerad
Annons

– Vi planerar att röja en miljon kvadratmeter och beräknar att vi i marken kommer att stöta på 2 600 stridsvagnsminor och ett okänt antal andra explosiva krigsrester, vilket kan innebära granatkastargranater, granater och ammunition till lätta vapen, säger Ronen Shimoni, programchef för den brittiska ickestatliga minröjningsorganisationen Halo Trust på den av Israel ockuperade Västbanken.

De flesta av minorna lades av israeliska militären, efter att den tagit kontroll över området nära staden Jeriko från jordanska trupper under sexdagarskriget 1967. Men där finns också explosiva föremål av jordanskt ursprung i marken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons