Hon är Trumps mardröm – kvinna och lesbisk

Aldrig tidigare har så många kvinnor, etniska minoriteter och hbtq-personer ställt upp i ett amerikanskt val. Sharice Davids är del av den våg Demokraterna hoppas ska göra livet surt för president Trump efter mellanårsvalet på tisdag. Hon är både lesbisk och tillhör USA:s ursprungsbefolkning.

– Vi håller på att förändra vem som kan bli politiker, säger hon.

Under strecket
Publicerad
Sharice Davids möter supportrar på hennes kampanjhögkvarter i Overland Park, Kansas.

Sharice Davids möter supportrar på hennes kampanjhögkvarter i Overland Park, Kansas.

Foto: Charlie Riedel/AP
En annan kandidat som får stor uppmärksamhet är Stacey Abrams som försöker bli guvernör i Georgia. Vinner hon blir hon den första afro-amerikanska kvinnan att styra  en delstat i USA.

En annan kandidat som får stor uppmärksamhet är Stacey Abrams som försöker bli guvernör i Georgia. Vinner hon blir hon den första afro-amerikanska kvinnan att styra en delstat i USA.

Foto: John Bazemore/AP
Annons

KANSAS CITY Musiken dånar ur tv:n. Sharice Davids sätter upp det långa svarta håret i en tofs och lindar händerna med lika svart tejp.

– Det här är ett tufft ställe att vara kvinna och jag har slagits i hela mitt liv. För vem jag är, för vem jag älskar, och för var jag startade i livet, hörs den före detta proffsboxaren, militären och advokaten säga i reklamfilmen där hon kickar och slår på hängande boxningssäckar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons