Annons

Ministrar: Globalt samarbete bör stärkas

Ann Linde, Peter Eriksson och Anna Hallberg.
Ann Linde, Peter Eriksson och Anna Hallberg. Foto: TT

Coronakrisen är inte en tid för mindre samarbete, stängda dörrar eller protektionism. Nu är en tid för mer internationellt samarbete, skriver ministrarna Ann Linde, Peter Eriksson och Anna Hallberg.

Under strecket
Publicerad

Internationellt samarbete behövs i krishanteringen. Coronavirusets spridning och dess konsekvenser ställer oss alla inför en svår prövning. Världen befinner sig i krishanteringsläge. I land efter land har krispaket lanserats. Gränser har stängts och flyg ställts in. De internationella systemen utmanas. Vi vet att det krävs internationellt samarbete för att besegra coronapandemin och dess konsekvenser. Det internationella arbetet måste också upprätthållas för att skydda demokratiska och fria samhällen och för att säkra handeln och jobb i Sverige.

Den snabba spridningen av coronaviruset visar hur tätt länder är sammanlänkade. Det är inte konstigt att världens länder initialt fokuserat på att hantera den akuta situationen i sina egna länder. Det är varje regerings främsta uppdrag att säkerställa sina medborgares trygghet och välmående. Men virus bryr sig inte om landsgränser. Hur det går i andra länder påverkar oss.

Annons
Annons
Annons