Annons

”Vi underlättar fattiga länders export”

Utrikeshandelsminister Ann Linde (S).
Utrikeshandelsminister Ann Linde (S). Foto: Maja Suslin/TT

Regeringen stärker nu möjligheten för de länder vi samarbetar med inom biståndet att kunna handla med Sverige. Målet är att fler företag från utvecklingsländer ska lyckas exportera varor hit till Sverige, och på så sätt skapa fler jobb och bekämpa fattigdom, skriver utrikeshandelsminister Ann Linde (S).

Under strecket
Publicerad

Stora trätunnor lastades ombord på skepp, tunna efter tunna. De ställdes i rader och staplades på varandra. Innehållet luktade lite fränt; men var ändå värdefullt. För 300 år sedan var sill något mer än något vi äter på midsommarlunchen eller julbordet – sill var nämligen en av de främsta svenska exportprodukterna på 1700-talet. Vi i Sverige har länge varit beroende av export – och det har blivit allt viktigare för oss. Genom att sälja allt från fisk, trä och järn till 5G-utrustning, medicin och klimatsmarta bussar kan jobben bli fler och vi kan bygga ett starkare samhälle.

Vi vill att fler länder ska ges möjligheten att handla med omvärlden. Därför stärker nu regeringen möjligheten för våra samarbetsländer att kunna handla med Sverige – genom en satsning på Open Trade Gate Sweden (OTGS), som jobbar med att ge information och stödja export från utvecklingsländer. Målet är att fler företag från utvecklingsländer ska lyckas exportera varor hit till Sverige, och på så sätt skapa fler jobb och bekämpa fattigdom.

Annons
Annons
Annons