Annons

Shekarabi (S) ryter ifrån mot lootlådor

Ardalan Shekarabi (S) är nytillträdd socialförsäkringsminister, men tog med sig ansvaret för spelfrågor från sin tidigare post som civilminister. Arkivbild.
Ardalan Shekarabi (S) är nytillträdd socialförsäkringsminister, men tog med sig ansvaret för spelfrågor från sin tidigare post som civilminister. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Lootlådor i tv- och datorspel kan leda till problemspelande, konstaterar Konsumentverket i en kartläggning av fenomenet, som regeringen nu lämnar över till spelmarknadsutredningen.

– Utredningen har långtgående mandat att lägga fram de förslag som krävs för att skydda svenska konsumenter, säger Ardalan Shekarabi (S).

Under strecket
TT
Publicerad

Lootlådor är ett samlingsnamn för en företeelse i tv-spel som på många sätt påminner om en form av lotteri. De kan ofta köpas både med riktiga pengar och med valuta i spelet, och innehåller olika typer av föremål som tas fram slumpmässigt. Därmed vet inte köparen av lootlådan vad den innehåller.

I och med överlämnandet tas nu frågan över av spelmarknadsutredningen, som har i uppdrag att lägga fram förslag som skyddar konsumenter på spelarmarknaden.

Annons
Annons
Annons