Minister öppen för t-bana

Ingenstans i landstingsalliansens debattutspel om Stockholms tunnelbana nämns någon tunnel­banelinje mot Nya Karolinska och Hagastaden. Däremot ber trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) staten om pengar till nya förbindelser till Nacka och Barkaby. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) är öppen för en framtida medfinansiering.

Under strecket
Publicerad
Annons

I fredags bröt Christer G Wennerholm tystnaden om tunnelbanans framtid i en intervju med SvD. Han berättade då att tunnelbanan enligt honom är färdigbyggd i det korta perspektivet samt att det inte fanns någon fysisk möjlighet att inom några år vare sig ta fram planer eller påbörja utbyggnaden av banan.

På SvD Brännpunkt i går gjorde dock trafiklandstingsrådet och tre andra allianspolitiker med honom, en kovändning i frågan. Från att all utbyggnad av tunnelbanan tidigare planlagts från år 2021 och framåt, lovar nu partierna att tunnelbanans blå linje till Nacka och en utbyggnad till Barkarby kommer att inledas i förtid. Wennerholm själv anser dock inte att alliansen har ändrat uppfattning i frågan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons