Minister avgår efter evakueringskritik

Nederländernas utrikesminister Sigrid Kaag tvingades avgå på torsdagen. En majoritet i parlamentet anser att hon misskötte evakueringen från Afghanistan förra månaden. Arkivbild.
Nederländernas utrikesminister Sigrid Kaag tvingades avgå på torsdagen. En majoritet i parlamentet anser att hon misskötte evakueringen från Afghanistan förra månaden. Arkivbild. Foto: Anjum Naveed/AP/TT

Nederländernas utrikesminister Sigrid Kaag tvingades avgå från sin post på torsdagen efter att en majoritet i landets parlament förklarat att hon misskött evakueringen av nederländare från Afghanistan förra månaden.

Under strecket
TT-AFP-Reuters
Publicerad
Annons

Parlamentsledamöterna – som företrädde hela det politiska spektrumet – slog fast att Kaag bar det yttersta ansvaret för regeringens långsamma respons på talibanernas framfart, och för misslyckandet att inte under ordnade och säkra former evakuera människor med koppling till Nederländerna från Afghanistan.

”Kammaren anser att regeringen har agerat ansvarslöst. Trots att jag står fast vid vårt handlande, måste jag acceptera detta som den minister som bär det yttersta ansvaret”, meddelade Kaag i ett uttalande till parlamentet på torsdagskvällen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons