Annons
X
Annons
X

Minister attackerad på flyktingboende

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) attackerades med en brandsläckare av en man under ett besök på ett flyktingboende i Broby i Skåne.

Av TT
(uppdaterad)

Mannen greps misstänkt för misshandel.

Attacken mot Johansson inträffade precis när besöket höll på att avslutas på måndagseftermiddagen.

– Vid entrén var det en man som hade tagit tag i en brandsläckare och började spruta skum mot ministern och även mig, säger Jahangir Hejazi, verksamhetschef vid flyktingboendet, till TT.

Annons
X

Angriparen övermannades och omhändertogs snabbt av Säkerhetspolisen.

Morgan Johansson berättar för P4 Kristianstad att mannen stod och väntade på honom. På frågan om han blev rädd svarar han:

– Det blev jag ju, det är klart att man blev överraskad av det men jag har ju ingen skada på det sättet.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Men man ska inte ta för lätt på sådant här heller. Man kan inte bara säga att man går vidare för det är klart att det är allvarligt.

  Enligt Säkerhetspolisen avvärjdes attacken snabbt.

  – Livvakten gjorde ett snabbt ingripande och satte skyddspersonen, som inte blev skadad, i säkerhet, säger Fredrik Milder, pressekreterare hos Säkerhetspolisen.

  Den gripne mannen, som är i 25-årsåldern, är misstänkt för misshandel och ska förhöras under kvällen. Utredningen tas över av Säkerhetspolisen.

  Jahangir Hejazi säger att mannen inte sade eller ropade någonting. Varför han sprutade skum mot ministern är inte känt.

  Den unge mannen har bott på boendet under några veckor. Hejazi berättar att mannen haft ett utbrott tidigare för ungefär en och en halv vecka sedan.

  – Då slog han sönder en lucka till receptionen.

  Händelsen polisanmäldes och mannen hämtades av polisen, men släppte senare.

  Morgan Johanssons besök på asylboende var ett av flera besök under dagen i Östra Göinge kommun. Enligt Johansson ändrar attacken inte hans planer. Under kvällen deltog han i ett offentligt möte i kommunen.

  TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X