”Mindfulness satt som en smäck”

EXPLOSION. Meditationsmetoden är 2500 år gammal och Johan Demner har laddat ner den i sin mp3-spelare. Där kan han lyssna på den vägledning i mindfulness han fick på Danderyds sjukhus under en behandling mot utbrändhet. Mindfulness som stresshantering har ökat explosionsartat de senaste åren.

Under strecket
Publicerad
Johan Demner lärde sig meditera med mindfulness i ett rehabiliteringsprogram vid Danderyds sjukhus. Han fortsätter med övningarna även sedan han återgått till att jobba heltid. Lärarens guidade meditation har han laddat ned i sin mp3-spelare som han kan använda precis var han vill.  – Bästa botemedlet mot stress är att vara här och nu och inte ödsla tid på att tänka det som varit eller det som ska komma.

Johan Demner lärde sig meditera med mindfulness i ett rehabiliteringsprogram vid Danderyds sjukhus. Han fortsätter med övningarna även sedan han återgått till att jobba heltid. Lärarens guidade meditation har han laddat ned i sin mp3-spelare som han kan använda precis var han vill. – Bästa botemedlet mot stress är att vara här och nu och inte ödsla tid på att tänka det som varit eller det som ska komma.

Foto: GUNNAR LUNDMARK
Annons

Minnet svek, tankarna malde på nätterna och han fick ångest­attacker över vad som helst. Och så hade han ont i hela kroppen. Symtomen var de klassiska när Johan Demner gick in i väggen 2001.

– Jag tänkte inte alls när det smällde. Man ser det inte, eller vill inte se. Man är bara inne i att jobba, jobba, fixa, fixa, det ordnar sig …

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons