Min mans sjukdom påverkar hela vår vardag

”Jag älskar honom och vill leva med honom, men jag har börjat fundera på hur vår framtid ser ut om det ska vara så här. Jag kan inte se någon framtid ihop”, skriver en kvinna som är tyngd av ansvaret för sin sjuka sambo.

Under strecket
Publicerad
Annons

FRÅGA: Finns det någon som jag kan vända mig till för att hitta stöd om man har en sjuk anhörig? Min sambo har epilepsi tillsammans med hjärntrötthet och ett annat funktionshinder. Och det påverkar hela vår vardag eftersom hans epilepsi inte är stabil och dessutom har han inte någon större planeringsförmåga, vilket gör att ekonomin blir ett stort stressmoment då det händer att han gör impulsköp och glömmer bort räkningar.

Han har regelbunden kontakt med neurolog, som inte fungerar bra, och han ska på utredning hos rehabiliteringen på sjukhuset. Det känns skönt eftersom vi kämpat länge för det, men jag kan inte låta bli att känna mig förbisedd. Ingen har frågat mig hur det fungerat för mig eller hur jag mått av att leva med honom under hans sämre period, som pågått cirka två år. Kan låta egoistiskt, men jag har fått hålla i både hans och min vardag och det har påverkat både vårt förhållande, mina studier och vårt sexliv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons