Annons

”Min man lämnade mig efter 26 år”

Under strecket
Publicerad

Jag träffade min före detta man när jag var 19. Vi kom att hålla ihop under 26 år tills han greps av en mörk passion. Jag kan inte kalla den för något annat eftersom hela hans kärna exploderade till något svart och undergångsaktigt. Min före detta var min allra bästa vän, älskare och en mycket bra far till våra två barn. Han var mitt livs kärlek.

Om man verkligen älskar någon kan man inte heller hålla fast. Allt är ju förändring. När den man verkligen älskar vill gå är det likt den kaukasiska kritcirkeln - den som älskar mest släpper. Och jag släppte.
Det var bråttom - älskarinnan som hade haft ”flygspan” på min man hetsade honom och sade att om han inte bestämde sig FORT så fanns det en annan på jobbet som hon tänkte ta. Jag sade till min före detta att om det är så bråttom måste han springa dit det allra fortaste han kan... den chansen går ju inte att missa.
Så här i backspegeln kan jag inte se annat än att älskarinnan hade en stor del i att han inte fick tänka
efter det minsta om vad han höll på med. Det är inte så lätt som man kan tro att bryta upp från nästan hela det vuxenliv man haft med en annan människa.

Annons
Annons
Annons