Annons

”Min kärlek till schlagern har brunnit i 40 år”

Anna Charlotta Gunnarson börjar skriva om Melodifestivalen och Eurovision i SvD denna vår. Hon kommer att göra större och mindre nedslag och analyser inför delfinalerna och sätter betyg på låtarna i finalerna.
Anna Charlotta Gunnarson börjar skriva om Melodifestivalen och Eurovision i SvD denna vår. Hon kommer att göra större och mindre nedslag och analyser inför delfinalerna och sätter betyg på låtarna i finalerna. Foto: Allis Nettréus

I böcker och programserier har Anna Charlotta Gunnarson visat att det går alldeles utmärkt att bevaka schlager och pop på både ett seriöst och kvickt sätt. När schlagersäsongen drar igång till våren är det hon som i SvD skriver om Melodifestivalen och Eurovision samt betygsätter finallåtarna.

Under strecket
Publicerad

Pagan Fury lajvar Ruslana?

Foto: Fredrik Sandberg/TTBild 1 av 1

Hur ser ditt förhållande till Melodifestivalen ut?

– Min kärlek har brunnit sedan slutet av 1970-talet. Jag blev tidigt intresserad av tävlingens själ, spelade in låtarna och läste på om personerna på och bakom scen. Jag älskar mixen av starka känslor och vansinniga hattar. Eftersom många artister och genrer har samsats i festivalen genom tiderna har jag fått med mig en ganska obrydd syn på fint och fult överlag. Jag har suttit i Stockholmsjuryn och i den internationella ESC-juryn några gånger och skulle gärna se fler band tävla.

Annons
Annons
Annons