SvD Perfect Guide

”Vi lagar middag i likadana Adidas-mjukisar”

Amelia Widell är inredare och grundare av designmärket Melimeli. Lördagsmorgnarna tillbringar hon i sängen med kaffe och hackad frukt.

Text: SvD Perfect Guide - 10 mars 2017
Annons

Efter ett träningspass hos Crille på Kampsportslabbet – vi tränar fem dagar i veckan och idag är det boxning – så börjar jag sakta plocka ihop och avsluta inför helgen. När jag stängt igen mitt showroom för Melimeli på Artillerigatan åker jag hem mot Söder och hämtar min dotter Luca på dagis. Sedan går vi till mataffären och börjar planera allt gott vi ska äta till fredagsmyset. Vi går förbi grönsaksaffären Re Orient på Nytorgsgatan och fyller upp en kasse med frukt, grönsaker, goda oliver och såklart en nybakad börek. Förmodligen blir det bådas favorit-fajitas med kyckling och en skitgod guacamole som jag gör med cheddarost och en massa koriander. Luca somnar i mitt knä framför På spåret.

På lördag vaknar vi tidigt. Jag mutar Luca med Netflix och får sova nån timme till. När hon tröttnat går hon upp och gör frukost på sängen till mig, hackad frukt och kaffe, och sedan ligger vi kvar i sängen fram till elva.

Efter att vi badat och klätt på oss går vi och äter brunch på Urban Deli, som vanligt beställer vi äggröra och tomatsallad. Vi hinner med en fika på Lisas café och hembageri innan de stänger klockan tre. Det är ett skitmysigt litet fik som ligger på Katarina Bangata, där ägaren Lisa fortfarande bakar allting själv. De dukar upp en buffé med tårtor och kakor och vi äter kärleksmums och dricker saft innan vi går vidare och köper lite blommor på Bondens marknad.
Vid sex går vi hem till några kompisar som bor i närheten. Vi lagar middag tillsammans och dricker vin medan barnen leker. Det blir knytis med olika asiatiska rätter som färska vårrullar och glasnudelsallad.

Annons
Annons

Vi är hemma ganska tidigt och jag kryper ner i sängen redan vid tio så att jag kan ligga och läsa riktigt länge. Just nu läser jag Donya Wihbis Horungen. Jag har precis köpt ny säng så numera lägger jag mig osunt tidigt om kvällarna.

På söndagar äter vi frukost på Il Caffé som ligger alldeles runt hörnet på Södermannagatan. Jag beställer en fröknäckemacka och en cold brew-kaffe och Luca äter kokosyoghurt och dricker kokosvatten.

Jag beställer en fröknäckemacka och en cold brew-kaffe och Luca äter kokosyoghurt och dricker kokosvatten.

Efteråt åker vi in till stan och strosar i affärer. Vi går på NK och tar en tur på NK Inredning, Isabel Marant och Nordiska Designers. Vi äter lunch med min mamma inne på NK och sitter kvar länge. Sedan åker vi hem och byter om till våra Adidasmjukisar – ja, vi har likadana – och medan Luca smiter in och leker hos grannarna i dörren bredvid lagar jag söndagsmiddag. Det blir hel kyckling i ugn med rostade rotfrukter.

När Luca lagt sig tittar jag på ett avsnitt av Innan vi dör. För att varva ner efter det spännande slutet surfar jag runt i olika webb-butiker. Jag lägger saker i varukorgen som jag aldrig köper. Det är den nya tidens fönstershopping, shoppingterapi utan att hamna i Lyxfällan.

Annons