Foto: Magnus Garnvid
Perfect Guide

Min helg: ”Vi dricker ett vin från 1947”

Författaren, konstnären och entreprenören Anna Benson äter sena middagar med vänner, går hundpromenader och jobbar ikapp under helgen.

Mina helger skiljer sig åt beroende på hur jobbet ser ut och var i världen jag befinner mig. Jag bor i Barcelona, men den här helgen är jag i Stockholm och jobbar in i det sista med min nya bok. På fredag eftermiddag sitter jag i möten fram till sextiden. Sedan bär det av till Lännersta där jag är bjuden på middag hos några vänner. Alla i sällskapet är mat- och vinintresserade och kockarna Nils Molinder och Stefan Carlsson bjuder på egenfångad torsk med pepparrot, primörer, potatis och en helt magisk hollandaisesås. Till det dricker vi ett riktigt gott franskt vin från 1947. Det blir en trevlig kväll där maten och vinet verkligen står i fokus. Middagen pågår till sent och jag är hemma först vid klockan tre på morgonen.

Annons

På lördagen är det återigen fullt ös. Jag har styrelsemöte vid nio och är uppe redan vid halv åtta. Dagen inleds med att jag tar ut min hund K på en promenad ute i Nacka där jag bor när jag är i Stockholm. K är en liten dvärgschnauzer och hon följer alltid med mig vart jag än åker. Jag är väldigt noga med vad jag stoppar i mig, så till frukost gör jag en smoothiebowl med frukt och granola.

Efter morgonmötet fortsätter dagen med ännu mer jobb. För mig är lördagar en bra jobbdag – då har jag tid att svara på mail och kan ägna mig åt korrekturläsning i lugn och ro. På kvällen ska jag på 75-årsfest, det är min bästa kompis mamma som fyller år. Som vanligt gör jag mig iordning i sista sekund. Men jag är snabb och eftersom jag bara har med ett handbagage från Barcelona blir det lätt att välja kläder. Festen hålls på Münchenbryggeriet och det bjuds på både trerättersmiddag och drinkbord. Det blir en stökig kväll med bland annat Boney M som underhåller, men jag kör bil och skålar i alkoholfritt bubbel. Med tanke på gårdagens sena middag är det skönt att komma hem i tid.

På söndagen vaknar jag pigg och fräsch. Innan frukost ger jag mig ut på en löprunda och springer 10 kilometer. K följer förstås med som vanligt, hon älskar att springa. För mig är träning viktigt och jag försöker hinna med åtminstone tre pass i veckan. Till frukost lagar jag gröt som äts framför datorn medan jag förbereder måndagens alla möten.

På eftermiddagen ska jag flyga tillbaka till Barcelona men innan dess hinner jag med en lunch på Nytorget 6 tillsammans med min kompis Susanne. Vi äter omelett och dricker färskpressad apelsinjuice. Hoppar sedan in i en taxi och åker till Arlanda. Innan jag sätter mig på flyget passar jag på att ladda ned några podcastavsnitt, just nu är mina favoriter 60 minuter och Framgångs-
podden med Alexander Pärleros. Jag gillar poddarna framförallt för att de är så inspirerande och bildande. 60 minuter stimulerar min konstnärliga sida något oerhört, jag älskar när de snöar in på färgen svart eller när Knausgård berättar om sin skrivarteknik.

När jag landar i Barcelona åker jag direkt hem. Det är en magisk känsla att stiga in i lägenheten, där känner jag mig väldigt hemma. Sätter på klassisk musik, häller upp ett glas vin och pustar ut efter en hektisk vecka i Stockholm. Det är alltid lika härligt att komma hem.

Foto: Magnus Ragnvid

Till Toppen