Foto: Adrian Pehrson
Perfect Guide

Min helg: ”Vi dansar tills solen går upp”

Artisten Peg Parnevik jobbar i studion, hänger på Trädgården och kollar Netflix under helgen.

På fredag eftermiddag hänger jag i studion och skriver på världens bästa låt. När dagen övergår till kväll möter jag några vänner och vi bestämmer oss för att gå till Cavabaren. Jag har ganska dålig koll på Stockholm, men går dit det finns champagne eller rosévin. Sen fortsätter vi till Taverna Brillo där jag beställer risotto och en mac n’ cheese med tryffel.

Annons

Efteråt är planen att gå ut så vi beger oss till Trädgården. Jag är i vanliga fall inte så mycket för att festa, men i kväll är jag på humör. Det är sommar ute så vi dansar tills solen går upp. Innan det är dags att åka hem stannar min kille Filip och jag på Max och köper med oss burgare som vi äter i sängen innan vi somnar.

På lördag morgon funderar jag på om jag ska fixa frukost på sängen eller att ta mig ut på stan. Det blir det senare alternativet och jag träffar min syster Penny på Sthlm Brunch Club där vi äter pannkakor och umgås. Tar sedan en tur förbi gymmet The Place där jag kör ett hårt träningspass. Det går bra trots att jag är bakis, jag kan till och med tycka att det är skönt att träna dagen efter.

Resten av dagen fortsätter i ett lugnt tempo. Jag träffar Filip och vi strosar runt på stan. Vi bestämmer oss för att gå på bio och väljer filmen Call Me by Your Name. En superfilm som jag verkligen rekommenderar alla att se. Väl hemma beställer vi thaimat från Foodora som vi äter framför Netflix. Både Filip och jag älskar att kolla på olika morddokumentärer, så vi letar fram någon riktigt spännande som får bli kvällens underhållning. Till skillnad från gårdagen släcker vi lamporna tidigt denna kväll.

När jag vaknar på söndagen har Filip redan gått hemifrån. Han arbetar på Riddarbageriet och är där redan vid fem. Kilar ner till hans jobb där han serverar mig mackor och juice. Resten av dagen innebär jobb för mig också, och vid nio tar jag mig ut till studion som ligger i Bergshamra.

Det blir en produktiv dag trots att jag fortfarande är lite bakis och trött. Jag har märkt att det funkar att vara lite nere när man ska skriva musik. Man kan använda den känslan till att göra något bra. Vi tar en kort lunchpaus och då blir det som vanligt en dagens på den enda lokala restaurangen som ligger i närheten. Vi jobbar en bit in på eftermiddagen innan det bär av hemåt.

Kvällen blir sedan en repris av gårdagen, häng med Filip och kolla serier. Passar även på att läsa lite ur boken Love, Simon som jag är inne i just nu. Jag älskar att läsa och vill gärna se filmatiseringen när jag läst klart. Tanken är att det ska bli en tidig kväll men vi fastnar i vanlig ordning framför Netflix. Vi älskar allt från New Girl till Designated Survivor och kan sträckkolla serier hela natten.

Foto: Adrian Pehrson

Till Toppen