Perfect Guide

Min helg: ”Vi beställer goda drinkar på Godot ”

Margaux Dietz tar långpromenader i Hagaparken och bjuder familjen på söndagsmiddag under helgen.

Fredagen inleds med att jag hämtar min son Arnold på förskolan. Vi rullar vidare till Milles där jag möter en kompis, vi tar en drink i solen. När det börjar bli middagsdags tar vi oss vidare till Vasastan och slår oss ner på restaurangen Den gamle och havet. I vanliga fall brukar jag beställa deras pasta med kyckling, men jag blev precis vegetarian så det får bli en köttfri variant istället. Väl hemma väntar jag på att Arnold ska somna så att jag kan gå ut en sväng. Vi beger oss till Godot där vi beställer några goda drinkar och sedan bär det vidare till Fou.

Annons

På lördag morgon blir det en långbrunch hemma tillsammans med min kille Jacob och Arnold. Eftersom jag gillar att gå upp tidigt tar jag på mig att gå och handla – det blir pannkakor och färska baguetter med massa gott till. Dagen fortsätter sedan med att vi åker ut till Hagaparken där vi tar en lång promenad i solen.

Runt lunch möter vi ett gäng vänner på Brasserie Balzac. Vi parkerar oss vid ett bord och låter folk komma och gå som de vill. Bestämmer oss sedan för att dra vidare till Gröna Lund. Jag gillar när alla som vill får komma – barn som vuxna – och brukar lägga upp en Instagram där jag skriver ”nu går vi till Gröna Lund!”. Då känner alla sig välkomna. Jag älskar berg- och dalbanor och åker så mycket som möjligt, sen blir det även en tur förbi Spökhuset.

Efter en hektisk dag blir det en lugn kväll hemma tillsammans med familjen. Återigen står pasta på menyn och till det gör vi ett långkok med sojafärs som bas. Kvällen avslutas med att vi sträckkollar serier. Vi har precis börjat se om serien Suits, där Meghan Markle har en roll, eftersom jag blev så imponerad av det kungliga bröllopet.

På söndagen är planen att bara ta det lugnt. Det är det bästa med söndagar, att kunna hålla hela dagen fri. I vanlig ordning vaknar jag tidigt och känner för att göra någonting aktivt. Nu när Let’s Dance är slut måste jag stå för aktiviteterna själv så jag funderar på om jag ska spela tennis eller ta en promenad. Det får bli det senare alternativet och vi tar oss återigen ut till Hagaparken. Det ligger nära där vi bor och så gillar jag att det är stort, då slipper man träffa massa folk.

Till kvällen blir det familjeträff, min mamma och bror kommer hem till oss i Vasastan. Vi bjuder på en tidig middag och sitter sedan och snackar i timmar. När de gått hem släcker vi lamporna och jag passar på att komma ikapp med allt jobb. Jag tycker det är skönt att känna att man är i fas, då slipper man vakna stressad på måndagsmorgonen.

Till Toppen