Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Min helg: ”Vi åker till gayklubb vid Globen”

Konstnären och designern Carolina Gynning äter ostron, dricker vodka med Red Bull och tar med döttrarna till stallet.

Jag har blivit ganska tråkig på helgerna, tycker jag. Nuförtiden brukar jag alltid åka ut till landet, men just den här fredagen stannar jag i stan. Det är något särskilt med Stockholm när våren kommer. Folk blir helt till sig, alla är glada och stämningen är på topp hela tiden.

Annons
X

På fredag eftermiddag rundar jag av på jobbet och går till Grand Hôtel och träffar en kompis. Över varsitt glas champagne pratar vi om veckan som gått, relationer, resor, barn och allt sånt.

Klockan hinner bli sju innan vi bryter upp och promenerar bort till Sturehof där vi springer på några gamla kompisar. Vi slår ihop borden och käkar middag tillsammans. Jag beställer som vanligt in ostron, kan äta hur många som helst. Fler vänner kommer förbi och vi tränger ihop oss på uteserveringen med varsin drink innan vi tar notan. Sedan åker vi i samlad tropp till Backdoor, en gayklubb vid Globen som kör sjukt bra housemusik. Jag är ett stort fan av Ibiza och gillar ställen som har samma underground-känsla som klubbarna där. Dansar och dricker vodka med Red Bull tills en sliskig kille kommer fram och säger något opassande, då tar jag en taxi hem till Ekerö.

Lördag morgon. Är ganska seg, men eftersom barnen är uppe redan klockan sju så blir det ingen sovmorgon för mig. Vi äter frukost framför någon Barbie-serie de fastnat för och jag slumrar till i soffan. När frukosten är uppäten och programmet tagit slut blir de rastlösa, vi packar ihop grejerna och åker till hästarna. Stallet är alltid en bra idé. Tjejerna skuttar runt på sina shetlandsponnys och jag tar en ridtur med vår häst.

Vid femtiden åker vi tillbaka hemåt, jag är helt slut men hinner med en snabb powernap innan jag sätter igång med middagen. Min yngsta envisas med att hjälpa till, vi slänger ihop en härlig gryta tillsammans. Häller upp ett glas vin till mig själv och dukar vid tv:n. Sen bäddar vi ner oss bland filtar framför tjejernas nya favoritrulle Pojken med guldbyxorna.

På söndagen går jag upp tidigt. Upprepar lördagens frukostprocedur och sedan tar vi det lugnt hemma. Tjejerna leker i trädgården och jag fixar lite i hemmet, pratar i telefon med en tjejkompis och förbereder kommande vecka. Det är skönt att komma ikapp, veckorna blir lätt hektiska.

Sitter ute i solen och tittar på barnen som rusar runt i vårvädret. Framåt lunch slänger jag ihop något enkelt och sen äter vi isglass.

Mot kvällen tar jag en dusch, byter om och så åker vi in till stan alla tre. Vi träffar en av mina tjejkompisar på Tako och beställer in lite smårätter. Barnen gillar sushi och de delar på en liten meny som visar sig vara större än vad vi trott, jag stjäl några laxbitar. Innan vi bryter upp avslutar vi middagen med en god drink.

Hemma installerar vi oss i soffan, återigen blir det Pojken med guldbyxorna och återigen slumrar jag till bland kuddarna. När eftertexterna rullar är det dags att komma i säng. Jag stoppar om flickorna och går och lägger mig någon timme efter. Redo för en ny vecka.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen