Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Lars Sandberg är chef för nya hotellet Scandic Haymarket.
Lars Sandberg är chef för nya hotellet Scandic Haymarket.
Min helg

”Söndag är bästa träningsdagen”

Hotellchefen Lars Sandberg tillbringar helst helgen i sitt älskade Vasastan.

Helgens inleds i Hötorgshallen där jag inhandlar fredagens middag. Älskar atmosfären, servicen och inte minst utbudet. Ikväll blir det norsk uer (havsabborre) som jag panerar med riven pepparrot och ströbröd, steker i mycket smör och serverar med kokt småpotatis, sockerärtor, dill och citron. Enkelt och gott!

Annons

Lördag morgon. Börjar med en långpromenad i Hagaparken med vår hund Gunsan. Hagaparken är Stockholms vackraste park, en oas mitt i storstan. Dessutom är en powerwalk innan frukost mitt bästa sätt för att hålla vikten.

Hagaparken är Stockholms vackraste park, en oas mitt i storstan. Dessutom är en powerwalk innan frukost mitt bästa sätt för att hålla vikten.

Efter frukost är det dags för en shoppingrunda. Jag är general manager för Haymarket by Scandic som snart öppnar, och många av mina helger kretsar kring att hitta inspiration dit samt fördjupa min kunskap kring 20-talet.

På Norrtullsgatan ligger lilla Aderton antikvariat, som har många kvalitetsböcker. Hittar en amerikansk biografi över Greta Garbo, skriven av John Bainbridge. Greta Garbo började sin karriär som expedit och modell på hattadelningen på gamla PUB och hon är en inspirationskälla för hotellet. Dessutom hittar jag två böcker om art déco – fullträff!

Nästa anhalt blir till en av mina favoritbutiker, Haberdash. Roliga kläder och jättetrevlig personal. Butiken är dessutom hundvänlig vilket är bra när Gunsan är med. Letar efter en trenchcoat men köper istället ett par snygga jeans.

Lördagslunch äter vi på Franky’s. Deras mission är att servera högkvalitativa hamburgare och de lyckas. Supergoda burgare gjorda på högrev och mycket kärlek.

Det blir även ett stopp på Metropols auktioner. Med lite tur kan man fynda och jag är på jakt efter en taklampa från 20-talet till vårt sovrum. Kan inte låta bli att snegla på föremål till Haymarket, vilket leder till ett bud på en ananasformad mässingsskål. Någon lampa blir det tyvärr inte.
**
På kvällen har vi** bokat bord på vår nya favoritrestaurang, Le Nom. Utsökt, kreativt och trevligt. Dessutom är servicen engagerad. Restaurangen är en modern variant på det franska brasseriet – med sällsynt spännande desserter. Innan vi avrundar kvällen hinner vi med en nattfösare på Svartengrens.

Söndag förmiddag och Sven-Harrys konstmuseum står på programmet.

Söndag förmiddag och Sven-Harrys konstmuseum står på programmet. Just den här helgen har de en utställning med den finska konstnären Ellen Thesleff. Ellen fångar det nordiska ljuset och vemodet på ett väldigt levande sätt. Något som står i spännande kontrast till hennes målningar från Italien.

På eftermiddagen går jag till gymmet på Västmannagatan. Det är skönt att träna på söndagar. Man har lite mer tid och hinner dessutom med att basta efteråt. Fram till öppningen av Haymarket är schemat hektiskt och det gäller att hålla sig i form. Vill dessutom gärna gå ned några kilon så att jag ser bra ut i den 20-talsinspirerade arbetskostymen.

Eftersom min man och jag tycker om att gå på riktig biograf är söndagskvällens nöje givet. Vi ser Oscarsbelönade ”Spotlight” på Grand. Tycker det finns hopp om Hollywood när en sådan kvalitetsfilm vinner Oscar för årets bästa film.

Till Toppen