Lisa Cronstedt är ansvarig för Grammisgalan.
Lisa Cronstedt är ansvarig för Grammisgalan.
Min helg

”Sjungande is under fötterna är livet på en pinne”

Grammisgeneralen Lisa Cronstedt varvar skridskoåkning med New York-frukostar och långa telefonsamtal med barndomsvänner.

På fredag eftermiddag promenerar jag från kontoret på Tegnérgatan till Sats på Sveavägen för ett yogapass.

Annons

Efteråt träffar jag en kompis på Rolfs Kök precis i närheten. Det är skönt att sitta där en stund innan middagsruschen satt igång. Vi dricker vitt vin och talar om livet, resor, jobb och framtiden.

Hemma på Lidingö väntar familjen. Vi åker och handlar på Ica Värtahamnen som har en jättebra charkdisk. Middagen blir komplett med tillägg från Lidingö Saluhall. Öppnar en påse ostbågar och dricker ett glas bubbel innan maten – den perfekta kombinationen. Vi äter sällan middag sittande på fredagar utan det blir mest plock. Spelar musik från Spotify och öppnar några ostron. Barnen vill ha pasta carbonara och äter snabbt innan de återgår till sina datorspel. Vi landar i tv-soffan där vi avslutar kvällen framför en film.

Vi äter sällan middag sittande på fredagar utan det blir mest plock. Spelar musik från Spotify och öppnar några ostron.

På lördag morgon väcks jag av katten Ludvigs jamande. Resten av familjen är redan vakna, men jag hämtar morgontidningen och går och lägger mig i igen med Ludvig på magen. Att få läsa tidningen i lugn och ro är verkligen en lyx.

Jag hämtar ved under trädgårdsboden till brasan i kökskaminen. Sen vankas frukost i köket. Rostade mackor med avokadoröra i New York-stil, omelett, chokladmjölk, te och egenpressad juice. Vi äter länge.

Solen tittar fram och vi bestämmer oss för att ta bilen till Mor Annas brygga för att åka långfärdsskridskor. Försöker fånga det lilla dagsljuset som erbjuds. Det är kallt ute och isarna ligger tjocka. Alltid speciellt att se sin omgivning från vattensidan, och sjungande is under fötterna är verkligen livet på en pinne.

Solen tittar fram och vi bestämmer oss för att ta bilen till Mor Annas brygga för att åka långfärdsskridskor.

Hemma tar jag och barnen en bastu för att tina upp. På kvällen kommer några kompisar på middag. Jag förbereder olika pintxos till förrätt och helgrillad majskyckling med massor av färska örter till huvudrätt. Till det en karljohansvamprisotto med stora mängder parmesan. Tim, min äldsta, hjälper mig i köket. Tänder brasan i vardagsrummet och slår mig ner i gungstolen och väntar in gästerna.

Förrätten äter vi i köket och samtalet rör sig mellan högt och lågt medan vi delar på en flaska Bourgogne. Det blir ostbricka till efterrätt och när vi dukat av åker kortleken fram för ett parti Chicago. Jag vinner såklart, det är ju ändå min helg …

Vaknar tidigt på söndag morgon. Noll barnaktiviteter innebär att vi kan hitta på vad vi vill. Det är fint ute och jag sticker iväg en sväng till Sats Lidingö och tränar. Efteråt hämtar jag barnen och vi åker till Långängens Gård, en riktig oas ute på landet, och äter spenatsoppa.

Efteråt hämtar jag barnen och vi åker till Långängens Gård, en riktig oas ute på landet, och äter spenatsoppa.

Hemma går jag igenom arbetsveckan som väntar. Det är skönt att börja veckan strukturerad. Den 24 februari är det Grammisgala och det är mycket som ska hinnas med.

Framåt eftermiddagen lagar vi söndagsmiddag. Det blir en svenskfransk fisksoppa med saffran. Efteråt pratar jag länge i telefon med en kär gammal barndomsvän innan det är dags att natta barnen.

En stund senare somnar jag själv som en stock, trött efter en innehållsrik helg.

Till Toppen