SvD Perfect Guide
Annons

Min helg: ”När vi spelar spel blir det alltid dålig stämning”

Anitha Clemence klipper en instagramkomedi, kollar på dinosaurier och spelar både Bezzerwizzer och fyrmanswhist.

Text: SvD Perfect Guide - 22 augusti 2019

Solen skiner, det  är fredag och jag hetsar mellan redigeringen på produktionsbolaget Strix, kundmöten och pitcher på en mediebyrå där jag också jobbar som sociala medier-expert. Jag håller på med en sitcom på Instagram – den första faktiskt – som heter Hanson/Hansen. Mormor spelas av Grete Philipson och hon är lysande som skådis, jag är förvånad över att ingen har tänkt på att casta henne tidigare. Med andan i halsen hämtar jag sedan barnen på skolan och förskolan, det är min vecka, och eftersom vi åker allihop på min ekocruiser ser vi ut som ett litet indiskt tuktuk-sällskap. Vi styr ner mot Ica i Värtahamnen och handlar fredagsmys. Chark till de vuxna, chips till barnen och så en lite bättre middag.

Min sambo Joel och jag har som ambition att vi ska ha det lite mysigt och se en film när barnen lagt sig. Men efter ett glas rödvin somnar vi båda i soffan framför tv:n, långt innan förtexterna börjar.

Vaknar av att jag får en Ipad slängd i ansiktet runt halvsju. Ladda! skriker min son och somnar om. Men då är ju jag redan vaken så det är lika bra att ta sig ner till Valhallabageriet och köpa frukost i form av bullar och deras ”hamburgerbröd”, som de bara har på lördagar. Jag är en sucker för vetemjöl, det är mitt gift i livet. Det och socker.

Annons
Annons

Efter det sticker vi iväg till Naturhistoriska museet och bränner några timmar där. Vi har lite kul helt enkelt. Min minsta, Tom Allan, älskar dinosaurier. Min stora, Penny, är lite mer allmänt nyfiket lagd. Jag är dyslektiker så det är extremt jobbigt för mig med alla brontostegotrigolydyter, men det är kul och allra roligast är smådjursavdelningen med insekter.

Penny ska iväg på en playdate med övernattning. Tom Allan äter bara bacon och korv så det blir en carbonara eftersom han vill ha bacon igen.
Joel är bra på att göra carbonara men egentligen är det mest jag som lagar mat hemma hos oss. Det är roligt att Joel sålde in sig som värsta kocken när vi började träffas, men när de fem paradrätterna var avklarade började han liksom bara om …

När Tom Allan har lagt sig kommer några kompisar över och vi spelar Bezzerwizzer. Och Sverige-spelet, så fruktansvärt kul! Jag är mest allmän-
bildad men förlorar ofta på mitt självförtroende – det är alltid dålig stämning och jag går och lägger mig i vredesmod.

Det är söndag förmiddag och jag slinker iväg för att spela fyramanswhist med mina väninnor på Scandic Grand Central. Det är som en fattigmansbridge. Ja, gammal är jag. Barnen är borta hos kompisar de två timmar som vi spelar, och Joel tittar på fotboll. På eftermiddagen är det chill och då ser barnen och jag en tecknad film i sängen innan det är dags att laga söndagsmiddag och planera veckan. Då kliver ”den stora kocken” in och fixar en laxsashimi, för nu börjar min kontrollerade vecka. Socker- och vetetrollet i mig får fritt spelrum från fredag till söndag lunch – jag älskar nappar och mikrad schweizernötchoklad som man doppar jordgubbar i – men sedan måste jag skärpa till mig. Barnen får vi i säng vid åtta och nu får vi äntligen till Netflix & chill innan det är dags att runda av och hoppa i säng. En koll på jobbmejlen bara, innan jag somnar.

Foto: Magnus Sandberg/TT

Annons