Linda Sätterström är barnmärket Elodie Details grundare och vd.
Linda Sätterström är barnmärket Elodie Details grundare och vd.
Perfect Guide

Min helg: ”När barnen somnat hoppar vi ner i bubbelpoolen”

Barnmärket Elodie Details grundare Linda Sätterström om en helg full av krogbesök, poolbadande och inredningsprojekt.

Fredag. Har en affärslunch inbokad på Nosh & Chow, ett perfekt ställe för representation som dessutom ligger runt hörnet från kontoret. Äter som vanligt deras salade nicoise och sedan går jag tillbaka och jobbar några timmar. Jag är grundare av barnmärket Elodie Details som expanderar kraftigt just nu, så det är fullt ös på jobbet.

Annons

Vi har nästan alltid eftermiddagsfika på fredagar, det är ett bra tillfälle att snacka ihop sig med kollegorna och idag dricker vi bubbel för att fira säljavdelningens resultat.

Efteråt hämtar jag mina döttrar Annabelle och Elodie och åker hem till vårt hus i Tyresö.

Min syster Melinas familj ska komma på middag. Hade egentligen tänkt köpa med mig middagslådor från Panini men kommer på att vi borde prova den ryska kaviar som jag köpte i Moskva tidigare i veckan. Vi äter den till förrätt och sen grillar vi kött, färska korvar, grönsaker och räkor. Syrran fixar coleslaw och hennes man får i uppdrag att baka rabarberpaj.

Hade egentligen tänkt köpa med mig middagslådor från Panini men kommer på att vi borde prova den ryska kaviar som jag köpte i Moskva tidigare i veckan.

Vi pratar och dricker vin och när barnen somnat hoppar vi ner i bubbelpoolen på bryggan, där sitter vi fram till två på natten.

Eftersom vi bor så långt ut på landet sover gästerna över. Innan jag lägger mig slänger jag ner en jäst, en halvliter vätska och mjöl i vår Kitchen Aid – sen får det kalljäsa under duk över natten. Världens lättaste recept som man klarar av oavsett hur mycket vin man druckit.

På morgonen gräddar vi frallorna och äter långfrukost tillsammans. När Melinas familj åkt hem byter jag om till bikini och kaftan. Vi har en egen strand tolv meter från huset så jag varvar mellan att sola på bryggan och påta i trädgården.

Vi har en egen strand tolv meter från huset så jag varvar mellan att sola på bryggan och påta i trädgården.

Lite senare går jag ett varv runt Långsjön och passar på att ringa min mamma i Växjö.

Kommer hem och inser att vi glömt att ge barnen lunch. Brer några mackor och hittar varsin glass åt dem i frysen. De får tillåtelse att äta ute i kojan.

Att testa nya krogar är bland det bästa min man Fredrik vet. På kvällen åker vi till Público och delar på en massa smårätter. Det är härligt att få så många smakupplevelser och så gillar jag att de har mycket fisk och skaldjur på menyn.

Innan vi tar en taxi hem går vi till Mother och provar en god fresh apple martini som är gjord på färskpressade juicer.

Innan vi tar en taxi hem går vi till Mother och provar en god fresh apple martini som är gjord på färskpressade juicer.

Vi sover till tio på söndag morgon. Både Fredrik och jag är kreativa personer och har alltid något inredningsprojekt på gång, och som så
ofta på söndagarna åker vi till Bauhaus och köper en färgburk och någon skruv. Tittar in på Länna Möbler där vi hittar en matta till vardagsrummet och passar på att äta lunch på deras café som är riktigt trevligt.

På eftermiddagen skrotar vi hemma. Får dåligt samvete över all rabarber i trädgården och kokar saft efter ett superenkelt Leila Lindholm-recept.

Barnen vill ha pizza till middag, så vi inviger pizzastenen som Fredrik fått i födelsedagspresent. Tyvärr gör vi misstaget att lägga bakplåtspapper mellan stenen och degen. Allt blir vidbränt och vi får beställa hämtpizza från Pizzeria La Fleur istället.

På kvällen jobbar jag ett par timmar innan det är dags att gå och lägga sig.

Till Toppen