SvD Perfect Guide
Annons

Min helg: ”Mitt nyårslöfte var en dejt i veckan”

Emilia de Poret leker fotbollsmorsa, äter guacamole och åker till tv-studion.

Text: Hugo Rehnberg - 9 juli 2019

På fredagseftermiddagen tar jag ett glas med min man som, precis som jag har kontorsplats på Alma på Nybrogatan, innan vi hämtar barnen. På fredagarna vill jag helst umgås med familjen och vi är på väg mot en riktigt härlig tacofredag. Jag är tacospecialisten: allt är eko, speciella avokador, handmalet närproducerat kött och mjuka majsbröd. Alltid majsbröd!

Efter att vi har lagt barnen kollar vi på Call my agent, en underbar fransk tv-serie. Det är mina fransklektioner, vi kollar utan undertexter, och serien handlar om en agentur för skådisar och alla är superparisiska och excentriska. Om jag har mysbyxor? Nej, jag har bara vintage sidenpyjamasar från Pucci. Haha, självklart har jag mysbyxor. Det första jag gör efter att ha pussat på man och barn är att springa in i garderoben och byta till det skönaste jag har. Det är säker stil för mig.

På lördagen vankas fotboll i Hjorthagen. Min dotter tränar och jag leker fotbollsmamma – leker för jag kan inget om fotboll. Min man kan heller inget om fotboll och vår dotters mardröm är att han ska bli tränare. Men i sommar ska jag ta fram min Djurgårdsklänning, som Lars Wallin har sytt till mig av 20 Djurgårdströjor. Den hade jag när jag sjöng nationalsången på en hemmamatch och blev totalt utbuad av Hammarby.

Annons
Annons

Efter det åker vi till Vasaparken och äter lunch på Italian cousins, pizza på focaccia med jättegod topping. Vi avslutar med tiramisun som är magisk. Sen drar vi hem.

Jag hade som nyårslöfte att Amaury och jag ska ha en dejt i veckan. Det har vi inte riktigt haft, men vi jobbar på det. Vi har varit gifta i 15 år men man måste utveckla sitt förhållande, anstränga sig lite extra. Det finns inga genvägar. Ikväll går vi till Misshumasshu i Birger Jarlspassagen. Man får mosa sin egen guacamole och ja, jag älskar ju guacamole.

Vi bestämmer redan från början att vi inte ska prata om våra barn, vi älskar att prata jobb och jag försöker hitta på stories om våra bordsgrannar. Gärna mörka stories …

Jag ska upp tidigt och jobba så vi promenerar hem när vi har ätit.

På söndagen är det bröllopstema i Nyhetsmorgon och två bilar har åkt till TV4 med klänningar och accessoarer. Det är massor med förberedelser, även om det ser enkelt ut i tv. I taxin på väg hem svarar jag järnet på alla kommentarer och frågor från följarna som har sett mina stories och inlägg. Söndagen är influencerns viktigaste dag, det är då det peakar, och jag ligger sällan med fötterna på kudden en söndag.

Vi har en liten släktträff. Vi bor nästan alla i samma hus och idag har turen kommit till min bror och svägerska. Då är alla glada eftersom min svägerska är extremt duktig på att laga mat. Idag har hon gjort spaghetti bolognese till barnen och vi får lax med primörer. Det är livligt, vi pratar i munnen på varandra och barnen lever om.

Sedan unnar jag mig själv ett träningspass. Jag tränar med reformmaskiner på The Place Stockholm. Jag är helt slut efteråt och går förbi Fabrique och köper två kanelbullar och två kardemummabullar på hemvägen.

Vi ställer in en middag på restaurang och Amaury gör soppa på zucchini med små ostpuffar på gruyère. Jag är så nöjd med att han tycker att det är kul att laga mat.

På kvällen kan jag inte låta bli datorn. Gör lite research, mejlar och planerar framåt. Sen somnar jag med lugn och ro i kroppen.

Annons