SvD Perfect Guide
Annons

”Med riktigt nära vänner kan man prata utan filter”

Eva Boding är vd för Kasthall, som designar och tillverkar mattor för privat och offentlig miljö, efter svensk anrik hantverkstradition.
Eva Boding är vd för Kasthall, som designar och tillverkar mattor för privat och offentlig miljö, efter svensk anrik hantverkstradition. Foto: JORGEN REIMER

Kasthalls vd Eva Boding lagar sockerfri kladdkaka, tar säsongens sista båttur och håller utomhusträning med kompisarna.

Text: Linn Olsson - 2 december 2016

På fredagar brukar vi stänga ner kontoret lite tidigare och ha en gemensam after work. Vi reser alla en hel del, så det är ett bra sätt att samlas och hinna prata innan helgen. 

Tv-serien Modern family går hem hos hela familjen.

Jag stannar till på Urban Deli Sickla på vägen hem till Saltsjöbaden och köper gott kött till middagen. När jag ändå är där passar jag på att slänga ner lite extra kallskuret, oliver och olika röror i korgen.  

Familjen är redan hemma och min son Viktor hjälper mig med middagen. Han är matintresserad och tycker det är kul att fixa i köket. Medan vi lagar köttet ansluter min man Oskar och vår dotter Freja. De ställer fram tilltuggen som jag köpte tidigare och vi äter dem med tortillabröd. Det är kul att experimentera med alternativ till socker och jag gör en sockerfri kladdkaka med nötter, dadlar och kakao till dessert. 

Tv-serien Modern family går hem hos hela familjen och vi hinner med tre eller fyra avsnitt innan vi går och lägger oss. 

Vi sover ut på lördag morgon. Bullar upp en stor frukost med färskpressad juice, avokadomackor och kaffe. Detta är min absoluta favoritstund. Sitter länge vid bordet och passar på att plöja en hel hög med tidningar. 

Annons
Annons

Under helgerna när jag har lite extra tid så passar jag på att träna och i dag är det dags för ”Evas gympa”, när några tjejkompisar och jag tränar utomhus. Jag håller i passet – därav namnet – och under en och en halv timme ägnar vi oss helhjärtat åt stenhård cirkelträning. Efteråt samlas vi i bastun, tar det lugnt och pratar ikapp. 

Vi talar om balansen i livet, att ha karriär och tonårsbarn.

Framåt kvällen åker vi in till stan och träffar min bästa kompis Clara Herngren och hennes man Felix på Daphnes. Det blir en härlig middag med mycket snack och många skratt. Vi talar om balansen i livet, att ha karriär och tonårsbarn. Med riktigt nära vänner kan man prata utan filter. Lyfta upp varandra samtidigt som man tar ner varandra på jorden igen. När vi säger hejdå utanför restaurangen har klockan hunnit bli ett. 

På söndag förmiddag tar vi med barnen på säsong-ens sista båttur. Styr ut i Stockholms skärgård mot Monrads i Sandhamn. Tyvärr har de stängt så det blir en korv med bröd till lunch istället. Sen är vi ute på sjön ytterligare några timmar.

När vi kommer hem är vi frusna, så vi tänder en brasa och jag kokar te. Barnen sätter sig och gör läxor i lugn och ro. På söndagar jobbar jag alltid några timmar hemifrån och i dag är det styrelsematerial som behöver förberedas inför veckan.  

Oavsett väder har en kompis och jag ett stående pt-pass varje söndagseftermiddag. Detta genomför vi utomhus året runt. Ibland är det mindre kul, speciellt om det ösregnar och är kallt. Men känslan efteråt är oslagbar. 

På kvällen gör jag en enkel middag av det jag hittar i kylen. När vi ätit och gått igenom kommande vecka sätter vi på filmen London has fallen. Den är obehaglig och samtidigt verklighetsnära med tanke på hur det ser ut i världen nu. Försöker slå bort den tanken och fokusera på att filmen är spännande istället.

Annons