Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Min helg: ”Man får skärpa sig om man vill ha familjen kvar”

Artisten Tommy Nilsson har grabbkväll med sonen och filosoferar över meningen med livet.

Jag är så tråkig när jag är hemma, säger min fru. Jag jobbar ofta helger så när jag är ledig vill jag ta det lugnt. Jag har fem barn men på fredagar är vi bara lilla familjen: min sambo, jag och vår pojke som är sex år. Jag sitter i min musikstudio, en friggebod på tomten, och försöker skriva låtar. Där jobbar jag tills jag får arga blicken och någon påminner mig om att jag är ledig. Man får skärpa sig när man har familj om man vill ha den kvar.

Annons
X

Min fästmö Linda arbetar med samma sak som jag och åker iväg på jobb på kvällen. Lille Tim och jag blir själva och köper pizza i Ljusterö färjeläge. Det blir grabbkäk, alltid samma pizza. Sedan spelar vi Minecraft, det är det nya med Tim, vi kör det ihop. Det är jävligt kul.

Framåt niotiden är det dags för honom att lägga sig. Mellan nio och halv tolv, när Linda kommer hem, har jag egentid i tv-soffan. Har jag tur är det någon NHL-match. Till det en kopp te och hårdmacka. Jag slutade med alkohol för åtta år sedan så jag är mer eller mindre sockerberoende. Man byter det ena beroendet mot det andra, så det bästa är om det inte finns något socker hemma. Ett tag gick jag upp på nätterna och åt ett paket glass. Det har jag slutat med. Så det blir en nattmacka och sedan god natt.

Lördag morgon. Jag går upp med Tim och Linda vid åttatiden. Till frukosten blir det fil, müsli, kaffe, bacon och ägg. Svensk standardfrulle. Orkar man blir det smoothie, men inte idag. Maskinerna står någonstans i en lådjävel, man borde ha dem framme så det blir gjort. Sedan blir det att gå i morgonrocken tills eftermiddagen. Då åker vi till Leos Lekland med Tim. Det är fantastiskt för barn och tortyr för en vuxen. Ljudnivån är fruktansvärd, hundratals människor som springer kors och tvärs och skriker ut sin glädje. Sedan blir det lunch där, någon konstig macka eller paj.

Framåt tretiden åker vi hem och handlar på vägen. Det blir en köttbit och sallad. På kvällen är det tv-häng och brädspel. När Tim har knoppat in kollar Linda och jag på en serie ihop. Ikäll blir det Homeland. Jag får låtsas att jag inte sett avsnittet själv tidigare fast jag gjorde det natten innan. "Detta har jag inte sett ... ".

Jag somnar sällan före klockan två. Jag gillar timmarna när man är helt själv fast familjen är hemma. Jag gillar att ligga och fundera. Timmarna när man får tänka en tanke klart utan att bli avbruten. Jag tänker på livet: Vad betyder allting? Vad ska jag göra? Vad är meningen med livet?

Söndag. Jag har fem barn och alla kommer på middag med flickvänner och pojkvänner. Hela dagen går åt till att handla mat och laga den. Det kan bli köttfärssås och pasta. Jag har fem barn med fyra olika kvinnor och bara det är som att skjuta sig själv i huvudet. Men allting går, jag är på en väldigt bra på plats i livet med min lilla familj. Fan, jag har det ganska bra märker jag nu, när jag berättar detta.

Söndag kväll sätter jag mig i soffan, äter macka och tittar rakt igenom tv:n. Jag funderar på om jag ska ta tag i disken nu eller om det ska få stå tills på måndag morgon.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen