I förra veckan lanserades sajten  svenskgonzo.se med ett urval av Claes Brittons artiklar.
I förra veckan lanserades sajten svenskgonzo.se med ett urval av Claes Brittons artiklar.
Min helg

"Lördagen är vigd åt att hiva skrot"

Författaren och reklammannen Claes Britton går på PA&Co, kör maxpass på gymmet och dricker vin i tvättstugan.

När fredagen kommer är jag sliten efter den gångna modeveckans nattliga äventyr och inför de som väntar den kommande designveckan. Dessa två veckor att utkämpa under årets värsta tid, slutet av januari och början av februari. Jag tvingas ut i svarta vinternatten fast jag helst vill ligga hemma med våra katter och datorn och tråna efter vår förestående Indiensemester.

Annons

En aw måste vi ändå avverka, min kära hustru och kompanjon Christina, vår älskade Beata och jag. Det gör vi på kontoret på Regeringsgatan, idealiskt för den sortens verksamhet.

Vi köper med oss krabba och kalvfärsbullar och jag hinner tilldela Beata en diskret fläskläpp under aftonens uppvarvning.

Vi fortsätter till matmarknaden på Sturehof där mina gamla vänner Pelle och PG med flera har tillfört Stockholm något. Vi köper med oss krabba och kalvfärsbullar och jag hinner tilldela Beata en diskret fläskläpp under aftonens uppvarvning.

Efteråt går vi förbi PA&Co som jag frekventerat sedan mina barndomsvänner från Dalarö tog över krogen för 30 år sedan. Till hösten publicerar vi krogens nya kokbok till ära av jubiléet. Sedan tar vi taxi hem till Gärdets krön där vi fortsätter aw-operationen och blickar ut över Vinterstockholm medan natten förbyts i morgon.

Lördagen är vigd åt mitt vanliga göromål: hiva skrot. På Sats på Sehlstedtsgatan arbetar jag mig igenom ett maxpass med 75 minuters kondition och lika lång tung styrketräning. Jag brukar läsa arbetslitteratur på träningscykeln men den här dagen blir det mest digital kommunikation, bakis som jag är. På kvällen lagar jag bolognese på kycklingfärs samtidigt som jag kör tvättstugan under vinkonsumtion av anständig kvantitet.

På söndagen bjuder Christina som vanligt på frukost i sängen – bacon, ägg och grillade tomater. Den vidunderliga utsikten över Stockholm, Djurgården, Nacka och Lidingö är svept i soldisslöjor. Men jag vill inte ut i blåsten.

Efter att ha läst tidningen, skrivit litegrand och småsurfat tvingas jag ägna en halvtimme åt den förbannade bokföringen. Christina beger sig till kontoret men för mig blir det ännu ett tre timmar långt maxpass på gymmet, denna gång mest helkroppsövningar med fria vikter och kondition.

Efter att ha läst tidningen, skrivit litegrand och småsurfat tvingas jag ägna en halvtimme åt den förbannade bokföringen.

Bolognesen räcker även till söndagsmiddagen och sedan ligger jag som vanligt i soffan med datorn, småskriver, surfar och kollar true crime på TV4 Fakta. Förtappad som jag är så tröttnar jag inte på den amerikanska verklighetens mysterier med perversa serie- och sexmördare. Det är myspys och spänning för mig, hur makabert det än låter. Fiktiv kriminallitteratur och -film däremot ger mig liggsår av tristess.

Natten är exklusiv eftersom Super Bowl spelas. Är gammal idrottsman och sportfanatiker, men numera är det bara NFL och NBA i min egen sport basket som på allvar intresserar mig.

Tillsammans med min bror Tom och brorson Nils, som bor i lägenheten under, slumrar jag mig igenom den över fyra timmar långa matchen. Till min stora glädje triumferar Denver över Carolina.

Super Bowl-natten blir en god avslutning på veckan och uppladdning inför nästa, späckad som den är med fransk ambassadcocktail, presslunch och paneldebatt på Stockholm Furniture Fair, fler cocktails och alltför mycket annat. Under lång tid har jag levt under stress och press med många resor och en överdos av mänskliga kontakter. Jag är tacksam för de helger då jag kan minimera min irl-förbindelse med omvärlden.

Till Toppen