Monica Born är grundare av designföretaget Superfront.
Monica Born är grundare av designföretaget Superfront.
Min Helg

”Loppisfynd får dopaminsystemet att gå i taket”

Designföretaget Superfronts grundare Monica Born om en helg full av räkskalande, fotbollsmatcher och butiksbesök.

Fredagseftermiddagen inleds med hög musik och ett glas kallt vitt vin med kollegorna i vårt showroom. Det är så högt tempo i veckorna att det är skönt att slappna av och flamsa lite ihop innan helgen börjar. Promenerar hem i sällskap med min man och arbetskamrat Mick.

Annons

På kvällen delar vi på en flaska sauvignon blanc och äter räkor och havskräftor. Gott och lättlagat. Micks räkskal hamnar i prydliga högar, medan mina landar lite huller om buller. Men så är jag också jäkligt snabb på att skala räkor.

Det är inspirerande att titta på formgivning och hantverk, då kopplar jag av totalt.

Samtidigt som vi räkfrossar kollar vi på vår favoritserie The Night Of. Jag gillar att analysera dialogen och hur saker kan berättas på så många andra vis än bara rakt upp och ner. Det är som ett fint pussel där svaren växer fram hos betraktaren istället för att serveras framför näsan. Vid midnatt stupar vi i säng.

Vaknar runt halv tio och dukar fram frukost; rostat surdegsbröd med cheddarost, kokt ägg med mjuk gula, smoothie och två koppar svart bryggkaffe.

Efter det åker vi direkt till Stora Mossens IP där våra söner spelar varsin fotbollsmatch. Vi hejar på som vanligt och jag skriker ut min favoritfras: ”Skjuuut!!”. Möjligen lite basic och inte helt politiskt korrekt har jag insett.

Efter matcherna går jag en sväng på stan på egen hand, Mick ville hellre stå i boden på tomten och putsa på någon av sina surfbrädor. Jag hinner med både secondhandbutiken Old Touch i Vasastan och Myrorna i Sundbyberg. Det är inspirerande att titta på formgivning och hantverk, då kopplar jag av totalt. När mina falkögon får syn på ett fynd går dock dopaminsystemet i taket och jag blir uppspelt som ett barn. Just i dag hittar jag inget, men jag är alltid på jakt. Nyligen hittade jag en Studio Couch av Luciano Ercol på Myrorna för 500 kronor.

Det blir en fotbollsskjutsning till innan vi steker pannkakor till lunch.

På kvällen träffar jag mina vänner på stans bästa korean: Arirang. Herregud vad deras kimchi är god! Jag är nog faktiskt beroende av den. Det blir en lång och pratig middag, mina vänner ger mig energi och gör mig lycklig. Älskar att sammanstråla med mina tjejkompisar och prata både högt och lågt. Oftast blir det hemgång efter middagen, men i kväll drar vi vidare till Nosh and Chow.

Söndagen inleds med en långfrukost och jag läser igenom de tidningar jag inte hunnit med under veckan. Scrollar även runt på Instagram för att hålla mig uppdaterad om vad som händer på designfronten.

Det blir en fotbollsskjutsning till innan vi steker pannkakor till lunch. Läser läxor med barnen, tvättar lite och uppdaterar vårt företag Superfronts
Instagram-konto innan jag landar med Mick i soffan vid nio. Vi diskuterar några viktiga beslut och bollar designidéer. Kvällen rundas av med serien Homeland och popcorn.

Till Toppen