Anitha Schulman – konceptkreatör och entreprenör – avslutar gärna barnfria lördagsnätter på Nosh and Chow.
Anitha Schulman – konceptkreatör och entreprenör – avslutar gärna barnfria lördagsnätter på Nosh and Chow. Foto: Pressbild
Perfect Guide

"Kolhydratssvultna föräldrar är inte att leka med"

Anitha Schulman lever dubbelliv med sagoläsning med barnen, sena festnätter och kontemplativa långpromenader.

Numera lever jag ett varannan vecka-liv så mina helger är som natt och dag. I helgen är barnen hos mig, så det är frukostinhandling på Valhallabageriet som gäller på lördag morgon. Det är alltid något jidder där med kölappssystemet så man måste hänga på låset. Kolhydratssvultna småbarnsföräldrar är inte att leka med 07.00 på lördagsmorgonen när det kommer till ”hangry”-känslor. Speciellt om det inmundigades en middag med rödvin kvällen innan. Fatta att vi har deffat en hel vecka, gått på Becore och grejer för att få unna oss, då är det inte okej att tränga sig. Respektera nummerlappsystemet, även om det är helt värdelöst.

Annons

Fatta att vi har deffat en hel vecka, gått på Becore och grejer för att få unna oss.

Sedan softar vi i sängen hela lilla gänget (jag, Penny snart 6 år och Tom Allan 2,5 år). Jag kollar på Nyhetsmorgon, Penny på Alex Hittar Hobbyn på Barnkanalen och Tom Allan ser Blaze på Viaplay. Ni förstår ljudbilden va? Allt samtidigt, väldigt långt ifrån Morning has broken med Cat Stevens om man säger så.

Vi har gymnastik på Trolliz på Östermalmsskolan klockan nio. Sedan äter vi lunch hemma, men är lata och tar ett Uber Eats-bud med mat från Hawaii Poké. Efter det går vi på bio och jag somnar. Därefter bär det av till närmaste matbutik för inhandling av middag och smågodis.

Alla somnar strax innan tio.

Hade det varit helg utan barnen är det lite högre i tak för vad som kan ske. Får jag inte ett spontaninfall att hälsa på en kompis i Köpenhamn, som förra helgen, så blir det sovmorgon, träning på Sturebadet och en garanterad tjejmiddag på restaurang Bardot där min kompis Helena Ungh är hovmästare. Sen blir det en sväng förbi Teatergrillen och Coco på Nosh and Chow.

Söndag morgon med barnen och vi träffar en väninna och sticker till Tekniska Muséet runt elva. På nedervåningen är det ett föräldrar- och barnparadis. Man kan släppa ungarna ganska fritt och sitta och softa och snacka. Vi äter en lättare pannkakslunch på Tekniska och kör sedan på i två timmar till. Hade min exman Calle varit med så hade han sagt: ”Nu börjar ni bli sura på varandra det är nog dags för er att äta”. Det stämmer skitbra, jag och dottern har gått i polemik över någon extrem litenhet där vi försöker knäcka varandra i sakfrågan.

Vi tar bussen till Norrmalmstorg och går till Taverna Brillo och äter pizza. Nu börjar humöret lätta, oj så skojigt allt blev. Jag unnar mig en Bellini för SÅ trevligt är det. Vi är hemma runt 17-tiden och går till vår lokala galleria Fältöversten och handlar lite söndagsmys i form av smågodis, Gianferrari-skinka, prosciutto och massa goda ostar

Det blir en soft kväll i sängen och vi kollar på varsin padda och jag scrollar Instagram. Sen läser vi ett kapitel ur Emi Gunérs Nina Börjar Skolan. Alla somnar strax innan nio. Jag vaknar med ett ryck två timmar senare och sätter mig och kollar av lite jobbmail och förbereder veckan. Somnar in vid 01.00 till SVT-play. Alla sover i min säng.

Till Toppen