Foto: Irina Pripon
Perfect Guide

Min helg: ”Jag öppnar en Mariestads och AW:n är ett faktum”

Copypwritern Ulrika Good om en helg med blixtyoga, sovrumspolitik och stillsamma skogspromenader.

Efter en herrans massa år på kontor jobbar jag numera hemifrån och fredagseftermiddagen glider sömlöst över från arbetsdag till after work när jag förflyttar mig från köksstolen till soffan. Jag öppnar en Mariestads och AW:n är ett faktum.

Annons
X

Min man Johan kommer hem vid halvsjusnåret och vi äter skaldjur, som vi brukar på fredagarna. Energinivån vid denna tidpunkt på veckan innebär att man inte orkar fixa något som är mer komplicerat än att lägga upp på ett fat, men samtidigt vill man ha det lite festligt. Då blir det gärna skaldjur.

Sedan barnen flyttat hemifrån har vårt middagsätande verkligen degenererat, så det sker nu nästan uteslutande framför tv:n. När vi äter ser vi något man inte behöver hänga med så noga i, typ Mandelmanns gård, och efteråt ägnar vi oss åt det som kräver lite mer koncentration, typ Homeland. Jag fattar inte allt som händer i Homeland just nu, som exempelvis vad Saul gör i Saudiarabien, men det där om trollfabriken är himla intressant och Quinn är ju alltid Quinn.

Eftersom det är fredag hade jag gärna sett På spåret istället, men Johan tycker att ordvitsledtrådarna är för långsökta, så jag får se det på egen hand senare.

Jag stensomnar i soffan strax innan Homeland är slut. När jag vaknar har Johan gått och lagt sig. I min Messenger hittar jag ett klipp med ett nakenmarsvin, som vår dotter Frida skickat. Jag tittar på det innan jag “spolar" tillbaka Homeland och tittar ikapp det jag missade när jag sov.

Eftersom Johan väsnas något kopiöst i sömnen så sover han i Fridas gamla rum tillsammans med vår hund Willis, och jag tillbringar mina nätter i dubbelsängen i sällskap av katten Bob. Katten Maggan sover på torktumlaren.

På lördagsmorgonen går jag upp först och gör femton minuters yoga med appen Yoga Studio. Den är toppen, om man som jag gillar att vara ganska tränad, men vill att träningen ska ta så lite utrymme i livet som möjligt, eftersom man egentligen hatar den.

Idag har Johan tagit på sig sin nittiotalsfleecetröja från Patagonia, eftersom vi ska ta en tur i skogen. Han vet att jag tycker att den är jätteful och därför gapar han “Det är ingen jävla modevisning!" i förebyggande syfte när han kommer ner för trappan.

När vi sent omsider ätit klart frukosten, då vi ondgjort oss över något på GP:s ledarsida samt över några extra dåliga annonser, åker vi till ett naturreservat för att gå längs en vandringsled. Vi har hittat en definition på bra promenadsträckor, Johan och jag. Det är där man inte möter människor som har handväskor och luktar parfym. Detta är en sådan.

Till middagen (framför tv:n) blir det torsk.

På söndagen åker jag för att hälsa på vår son Jonathan och hans flickvän Elin. På vägen dit åker jag förbi Nespressobutiken på Avenyn för att köpa ett par rör Nespressokapslar till dem. Det är en helt orimligt skitnödig butik, det känns som man är där för att lägga bud på en guldtacka allra minst. “Och i vilket namn är kontot registrerat?" frågar expediten, som om det var självklart att man måste ingå i ett register för att få köpa deras kaffepulver.

Resten av söndagen är inte mycket att orda om.

Adresser

Nespresso, Kungsportsavenyn 31-35

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen