Perfect Guide

Min helg: ”Jag mår bra av att göra absolut ingenting”

Kalsongkungen Andreas Palm kollar in belgiska kläder, äter indiskt och sitter knäpptyst hemma.

Vi är inne i en intensiv fas med företaget nu, så det finns ingen chans att smita tidigare på fredagen. Bolaget har vuxit snabbare än vi har hunnit anställa, så det blir en hel del övertid. Innan arbetsveckan har vi ett avstämningsmöte med vår pr-byrå, som också sitter här på företagshotellet Alma. Klockan har hunnit bli ganska mycket innan jag kommer hem, så jag beställer hem en palak paneer från Shanti. De spelar i en egen liga bland stans indiska krogar. Kollar på ett avsnitt av Andra världskriget i färg medan jag äter. Sen somnar jag tidigt.

Annons

På lördagen sover jag ut. Dricker en proteindrink och promenerar genom Humlegården till SPR Athlete Factory. Jag tränar brasiliansk jiu jitsu och ska tävla i Los Angeles nu i december, så det är hårdträning som gäller just nu.

Efter passet går min träningspartner Waldo och jag till Bap på Linnégatan och äter en halloumiburgare, samtidigt som vi snackar ihop oss inför tävlingen.

Senare på eftermiddagen träffar jag mina brorsöner, 15 och 17 år gamla, på Jus. Det är en lustig ålder, de har precis gått från att älska Batman till att intressera sig för svåra, belgiska designers. Jag snackar lite med personalen medan brorsönerna provar asymmetriska plagg från Antwerpen.

Efter det går jag hem en stund och gör absolut ingenting. Jag värderar tystnaden och tycker det är viktigt att ta pauser. I mitt jobb ingår att vara extremt social, så på helgerna behöver jag vara helt själv ibland.

På kvällen träffar jag några kompisar på Torpedverkstaden, och sedan blir det en vända på stan. Jag håller mig undan alla shots, är lite för gammal för det, och är i säng före klockan två.

Söndagsmorgonen börjar med att jag tar fram datorn och kollar igenom repriser på nattens boxnings- och UFC-matcher från USA. Jag brukar inte äta frukost, det blir bara ett glas juice innan jag sätter mig i bilen och kör ut mot Ingarö för att äta vegetarisk lasagne hos min mamma. Jag gillar att köra bil utan att ha bråttom, då ringer jag alla samtal jag inte riktigt hunnit med under veckan.

Tillbaka inne i stan åker jag förbi en vän vars barn jag är gudfar till, men tyvärr har försummat lite på sistone. Efteråt åker jag hem till min medgrundare Christian och hans excentriska lägenhet med djungeltapeter. Han har kallat in en massa vänner till oss som får agera modeller när vi plåtar långkalsonger. Plåtningen övergår så småningom till middag, med pizza och billigt turkiskt vin.

Christian och jag snackar om både livet och arbetsveckan som kommer, innan det är dags för mig att gå hem och sova.

Till Toppen