Anders Jensen är vd på Ryds Bilglas. Han är bosatt i Djursholm och gift med sångerskan Charlotte Perrelli.
Anders Jensen är vd på Ryds Bilglas. Han är bosatt i Djursholm och gift med sångerskan Charlotte Perrelli.
Min helg

”Jag grillar året runt”

Anders Jensen, vd för Ryds bilglas, om en helg full av
tennismatcher, badande och konserter.

Fredagen inleds med skolavslutning. Det är de tiderna nu, igår hade min son Adrian dagisavslutning och idag går Izabella ut ettan.

Annons

På kvällen äter vi familjemiddag hemma. Jag grillar året runt och så här års helst varje kväll. Har en kompis som arbetar som styckare och brukar ringa mig när han kommit över några bra partier. Lägger på entrecôte som jag köpt av honom till mig och barnen och röding till min fru Charlotte som inte äter kött.

Vi har precis blivit färdiga med poolbygget. I två månaders tid har vi väckts av hantverkare som kapar skiffer. Trädgården har varit en byggarbetsplats, så det är extra skönt att äntligen kunna bada. Efter
kvällsdoppet stupar vi i säng.

Vi har precis blivit färdiga med poolbygget. I två månaders
tid har vi väckts av hantverkare som kapar skiffer.

På lördag morgon åker Charlotte och hennes son Angelo iväg på paintballkalas. Det är fint väder så Izabella och Adrian och jag åker till Skansen. Barnen tycker att det är superkul, särskilt alla djuren på Lill-Skansen.

När vi kommer hem igen är Charlotte där. Vi gör oss iordning och jag fixar varsin apple martini. Förr brukade jag blanda lite på känsla, men jag har lärt mig att man ska följa receptet slaviskt för att drinkarna ska bli riktigt bra.

När barnflickan kommer åker vi till Bromma på överraskningsfest för min kompis fru som fyller 40. Det är en fin kväll och vi håller till i trädgården. Är taggad på en sen kväll, men efter två drinkar börjar jag tänka på morgondagens huvudvärk om jag tar en till. Vid tolvtiden smiter vi hemåt.

Är taggad på en sen kväll, men efter två drinkar
börjar jag tänka på morgondagens huvudvärk om jag tar en till. Vid tolvtiden smiter vi hemåt.

Söndag morgon. Vaknar alltid lika tidigt som en pensionär, tyvärr även på helgerna när jag egentligen vill sova ut.

Sticker ner till Gateau på Djursholms torg och köper nybakade frallor. När familjen vaknar äter vi långfrukost tillsammans.

Förr var jag en hockeykille, men de senaste fem åren har jag snöat in på tennis och tränar så mycket jag hinner. Även Izabella spelar och vi har byggt en minitennisplan med konstgräs i trädgården där jag tränar slag med Adrian som är två och ett halvt. Möter min kompis Nicklas Kulti på Djurgårdsbrunn. Han har ju varit en av världens bästa spelare, så det är ett tufft motstånd. Men han är mer min tränare än motståndare.

Även Izabella spelar och vi har byggt en minitennisplan med konstgräs i trädgården där jag tränar slag med Adrian som är två och ett halvt.

Kommer hem igen, duschar och packar in hela familjen i bilen för att följa med Charlotte till Älvsjömässan. Det är kul att se henne på scenen, det är inte så ofta hela familjen kan följa med på konserterna. På kvällen äter vi hemma. Jag ställer mig vid grillen igen och Charlotte gör en sommarsallad.

När vi lagt barnen sätter jag mig vid datorn. Nästa vecka har vi både styrelsemöte och ledningsgruppsmöte som jag behöver förbereda. I nuläget omsätter Ryds Bilglas 700 miljoner och har 300 anställda, så det kräver sin tid och omsorg.

Kvällen avslutas framför fotbolls-EM på tv.

Till Toppen