SvD Perfect Guide
Annons

Min helg: ”Jag firar in helgen med en öl”

Skådespelaren Johan Ulveson går långpromenader, ser Netflix- dokumentärer och lagar köttragu under en vanlig helg.

Text: Paulina Forsberg - 17 maj 2018

På fredag eftermiddag firar jag in helgen genom att ta en öl med en polare på Bishops Arms på Bellmansgatan. Vi tjatar med varandra ett par timmar och går därefter vidare till Bistro Süd för en bit mat. Jag beställer in min eviga favorit – deras råraka med löjrom. Vi avslutar middagen i tid och jag går hem och tittar på dokumentärserien Wild Wild Country på Netflix som handlar om Bhagwanrörelsen på 1980-talet.

Efter ett par avsnitt somnar jag tidigt, trött efter en hård arbetsvecka. Det är otroligt lyxigt att vara ledig på fredagar igen, under en längre period har jag jobbat varenda fredagskväll. Det är en lyckosam slump och därför går jag och lägger mig i tid.

Jag vaknar tidigt på lördagsmorgonen, jag är ju i den åldern nu. Nästan direkt släpar jag mig bort till Saga-gymmet vid Mariatorget och kör ett pass.

På lördagarna brukar jag göra det som faller mig in. Jag är inget stort shoppingfan, men ibland behöver man ju handla kläder. Som vanligt går jag till mina två favoritbutiker – Paul & Friends på NK eller Jupiter på Norrlandsgatan. Trots att jag inte älskar att shoppa är det trevligt att ha schysta kläder.

Annons
Annons

På vägen hem går jag förbi Söderhallarna för att handla mat och vin till kvällens middag. Stannar även till vid Mariatorget och köper lite snittblom- mor. På eftermiddagen parkerar jag mig framför tv:n och ser Premier League, man kan ju inte missa när Manchester United spelar.

Till kvällen har vi bjudit över några vänner på middag och vid sextiden börjar min sambo och jag att laga maten. Det blir laxtartar till förrätt, och till och med skumpa som fördrink. Vi snackar skit med gästerna samtidigt som jag förbereder varmrätten, en god kyckling med svamprisotto. Jag korkar upp ett riktigt bra rödpang till. Avrundar kvällen med en krämig tiramisu innan det är dags för gästerna att gå hem.

Känner mig väldigt trött när jag vaknar på söndagen. Min sambo och jag äter långfrukost med nybakat bröd med helgens alla tidningar som sällskap.

På förmiddagen går vi en långpromenad till Långholmen och vidare längs Söder Mälarstrand, det är en så fin sträcka. Avslutar söndagspromenaden med att glufsa i mig i ett par goda korvar på Göstas Korvar i Tantolunden.

På eftermiddagen ser jag Greta Gerwig-filmen Lady Bird på biograf Victoria på Götgatan innan jag går hem och lagar en köttragu. Den hinner puttra i flera timmar innan barnen kommer över på familjemiddag. Vi äter tillsammans och sen avslutar vi helgen med att se Mästarnas Mästare ihop.

Annons