Tillsammans med Fredrik Nathorst har Jacob Skragge grundat All Blues – ett unisexmärke vars smycken i guld och silver görs för hand i Stockholm.
Tillsammans med Fredrik Nathorst har Jacob Skragge grundat All Blues – ett unisexmärke vars smycken i guld och silver görs för hand i Stockholm. Foto: Marcus Oliveras.
Perfect Guide

”Jag behöver någon som skriker på mig”

Smyckedesignern Jacob Skragge fyller helgen med krogmiddagar, sovmorgnar och thaiboxningspass.

**Fredag. Vi har jobbat sena kvällar ** hela veckan för att få igång webbshopen för vårt smyckesmärke All Blues. Går ut för att fira lanseringen tillsammans med mina kollegor Fredrik, Adam och Alma. Vi har bokat bord på Brasserie Bobonne på Storgatan. Ett franskt hål i väggen med få platser och några klassiska bistrorätter som snurrar på menyn. Vi äter boeuf bourguignon, dricker vin och avslutar med knaprig crème brûlée.

Annons

Sedan promenerar vi bort till Vassa Eggen. Favoritbartendern Alexander blandar en egenkomponerad vodkadrink med rabarber. När de andra vill ut och dansa drar jag mig hem mot Hornstull och ser fram emot en sovmorgon.

Favoritbartendern Alexander blandar en egenkomponerad vodkadrink med rabarber. När de andra vill ut och dansa drar jag mig hem mot Hornstull och ser fram emot en sovmorgon.

Går upp vid elva på lördagen. Någon timme senare träffar jag några kompisar på Café Pascal, där vi hängde när jag pluggade på Handels. Ett supertrevligt café i mysig miljö som har riktigt bra luncher. Beställer frukostpaketet med apelsinjuice, macka, en god cappuccino och snackar om vad vi ska göra i helgen.

På eftermiddagen drar jag till Fightbox, ett gym vid Slussen som öppnade i höstas. Lärde känna ägarna när de drev träningsklubb vid Odenplan, och gillar att det är så trevlig miljö och familjär stämning. Det hittar man inte på alla gym. Dessutom har Juiceverket ett litet café där. Jag har tränat thaiboxning i snart fyra år nu. Enda sättet att lura mig själv att gå och träna är att ha kul. Passen är på en och en halv timme, men det känns som tio minuter. Egentligen är jag ganska slö, så jag behöver någon som skriker på mig.

På kvällen träffar jag Lycke på nystartade Jim & Jacob. Vi beställer en flaska rött och några smårätter att dela på. Kan rekommendera deras minisliders på tonfisk och koreanska revbensspjäll. Dricker vin och pratar om Lyckes kommande resa, hon ska åka runt i Asien och Australien i ett halvår. Först vid stängning kommer vi på att det är dags att gå hem.

Startar söndagen på Mellqvist med en krämig kaffe och deras goda grillade chèvremacka.

Sen måste jag åka in och jobba några timmar. Vi har temporärt flyttat vår studio från Sankt Eriksplan till Sandhamnsgatan. Det känns som att det händer en hel del på Gärdet, folk flyttar hit och det poppar upp trevliga lunchrestauranger. Men en söndagseftermiddag i december är det ganska mörkt och dött.

Det är fyra år sedan Fredrik och jag startade All Blues, ett märke som gör unisexsmycken i silver och guld. Allt började med att vi inte tyckte att det fanns några fina armband för män. Så vi ritade några blyertsskisser på ett A4 och frågade om vi fick bolla idéer med inköparna på Paul & Friends och Nathalie Schuterman.

Vi var så naiva att vi inte tyckte att det var konstigt att få feedback på en handritad skiss – men mötena slutade med att de ville sälja produkterna.

Vi var så naiva att vi inte tyckte att det var konstigt att få feedback på en handritad skiss – men mötena slutade med att de ville sälja produkterna. De första smyckena gjorde vi för hand i Fredriks mammas kök. Men de sålde slut, och sedan dess har det rullat på.

På kvällen har jag bokat upp mig på söndagsmiddag hemma hos mamma och pappa i Vasastan. Kommer som vanligt när de andra i princip redan ätit upp. Vid tiotiden drar jag hem och däckar i sängen som en klubbad säl.

Missa aldrig en "Min Helg"följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Till Toppen