Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Martin Hansson är moderedaktör på Metro Mode och driver en populär stilblogg för män.
Martin Hansson är moderedaktör på Metro Mode och driver en populär stilblogg för män. Foto: Privat.
Min Helg

”Jag är kär i Fabriques kardemummabullar”

Moderedaktören Martin Hansson om en fullspäckad helg.

På fredagseftermiddagen köper jag lite blommor på Hötorget. Att ständigt hänga med inredningsjunkies som Petra Tungården och Sanna Fischer Nordström gör att jag numera ser skillnad på pion, lilja och ranunkel. Köper några hortensior och fyller upp med eucalyptus cinerea – egentligen ganska intetsägande, men vackra gröna blad som dessutom gör sig fint mot min mässingsvas.

Annons

Kommer hem, häller upp ett glas amarone och ägnar mig åt min nya drog – Mad Men.

Kommer hem, häller upp ett glas amarone och ägnar mig åt min nya drog – ”Mad Men”. Har upptäckt serien åtta år efter alla andra men älskar att den är så stilig, dekadent och snyggt filmad. Låter axlarna sjunka ner och njuter av att vara offline efter en intensiv jobbvecka. Sambon har fått dille på att laga egen pasta så till middag blir det någon Jamie Oliver-inspirerad rätt med oxfilé, kantareller och massa parmesan innan vi däckar i soffan.

På lördagsmorgonen ringer klockan vid sju. Ger mig ut på en löprunda i Hagaparken, det finns något härligt i att vara vaken innan alla andra. Jag höll på med friidrott när jag var yngre, men när jag flyttade till Stockholm från Mariestad för fem år sedan gled fokus från träning till drinkar och uteliv. Nu försöker jag hitta tillbaka igen och springer milen två-tre gånger i veckan.

Efter en snabb dusch hemma tar jag en surdegsfralla och en kaffe på Fabrique på Fleminggatan. Blev kär i stället efter att jag träffade ägarna på Gotland i somras, och jag skulle nog kunna leva på deras kardemummabullar. Bläddrar lite i senaste Vanity Fair och Monocle och skickar några sms.

Hoppar på tunnelbanan till Söder för ytterligare en kaffe, skvaller och karriärssnack med kompisen Amelia Widell på Il Caffé. Vi strosar runt en stund, planerar en Amsterdamweekend och köper ett par Nikeskor på Sneakersnstuff som har stans snyggaste sneakers.

Hoppar på tunnelbanan till Söder för ytterligare en kaffe, skvaller och karriärssnack med kompisen Amelia Widell på Il Caffé.

Vid lunch behöver ett nytt vänskapsgäng rastas, så jag åker till Phil’s Burger på Kungsholmen. Deras burgare är nog Stockholms bästa, precis lagom stora och köttiga.

Efteråt drar jag hem och jobbar några timmar. Uppdaterar bloggen och skickar in modetips som ska gå i tidningen.

På kvällen träffar jag några vänner på en fördrink – som alltid whisky sour – på Hallwylska Palatset. Sedan är vi ett gäng som äter middag på Teatergrillen. Det spårar ur ganska snabbt, folk står upp på stolarna redan vid 22. Hinner med en drink på The Wall innan vi går vidare till Bernie’s, shottar med Lill Lindqvist och dansar på sammetssofforna längst in i hörnet.

Vaknar ganska mörbultad. Söndagar har blivit sambons och min utflyktsdag – den senaste tiden har vi prickat av Artipelag, Bro Hof Slott, Drottningholm och min personliga favorit, Rosendals trädgård. Men den här helgen har vi tänkt åka ut i skärgården. Tar oss till Nacka och åker vidare till Grinda med några kompisar i deras båt.

Ute på ön äter vi en stor brunchbuffé på mysiga Grinda Wärdshus. Var här i somras senast, då sprang jag in i Sarah Jessica Parker och blev totalt starstruck.

På söndagskvällen bjuder vi över några kompisar på middag. Vi dricker rödvin, sambon testar att göra helstekt kalkon med stuffing och gör vårt bästa för att förtränga att helgen snart är slut.

Verkligheten ger mig dock en rejäl käftsmäll när klockan ringer vid sex på måndag morgon.

Till Toppen