Michaela Forni är författare och bloggare och aktuell med boken "Jag är inte perfekt, tyvärr."
Michaela Forni är författare och bloggare och aktuell med boken "Jag är inte perfekt, tyvärr." Foto: Madelene Holmström
Min Helg

”Jag älskar långfrukostar”

Författaren och bloggaren Michaela Forni fyller helgen med balkongsolande, bellinibruncher och eftermiddagslurar.

Det är äntligen fredag och jag tar helg redan efter lunch, jobbar helst inte för länge på fredagar. Har hunnit stämma av med min assistent vad som händer nästa vecka och klämt in ett snabbmöte med förlaget om min nya bok.

Annons

På eftermiddagen träffar jag några vänner för en shoppingsväng på stan. Vi kikar in på NK och promenerar genom Bibliotekstan. Hinner även in på Zara i Sturegallerian, och som alltid råkar jag köpa med mig något därifrån.

När det är dags för after work går vi till Italiano Bar och tar en klassisk italiensk aperitivo, det vill säga en eftermiddagsdrink med tilltugg.

Jag älskar att ha tända ljus till frukosten även om det är ljust ute.

Efter ett par timmar rör jag mig hemåt, hungrig och slut efter arbetsveckan. Handlar mat på Hemköp vid Östermalmstorg och ringer min sambo för att fråga vad vi ska äta. Vi är båda matintresserade och lagar gärna maten tillsammans. Eller okej, han lagar – jag brukar sitta bredvid och berätta om min vecka. Det blir ofta pasta, även i kväll. Till det delar vi på en flaska rödvin och sen slänger vi oss i soffan. Jag somnar tre minuter in i en film.

Eftersom jag somnade tidigt går jag upp vid nio på lördagsmorgonen. Har fått hela tio timmars sömn och är glad och redo för en ny dag. Hoppar upp ur sängen och gör frukost med Nyhetsmorgon på i bakgrunden. Jag älskar långfrukostar. Att min sambo hatar det struntar jag i. Dukar upp allt vi har hemma: färskt bröd, olika pålägg, löskokta ägg och en acaibowl med färska bär. Jag älskar att ha tända ljus till frukosten även om det är ljust ute.

Sen sitter jag länge och plockar med allt (min sambo är lite snabbare än jag) samtidigt som jag sociala medier-scrollar och kollar vad som hänt under natten på Instagram.

Efter frukost blir det brunch på Milles tillsammans med vänner. Jag är ett stort fan av att bruncha, det finns nog med på min topp-tre-lista över de bästa saker jag vet. Eftersom det är lördag är alla på bra humör och det är bra energi i luften. Till maten beställer jag en bellini.

Efteråt går jag hem och tar en powernap, det är mysigt att sova på eftermiddagen.

Mamma och pappa krigar i köket om vem som gör godast risotto.

Senare på kvällen kommer några vänner hem till oss på en spontanmiddag. Vi beställer hem mat med Foodora från Shahrzad, en persisk restaurang som vi älskar, och korkar upp vinflaskan. Försöker hålla ut lite längre än på fredagen och somnar vid ett.

Söndag är som vanligt en familjedag. Jobbar ett par timmar hemifrån, förbereder kommande vecka och uppdaterar bloggen. Och så rensar jag mejlen, känns skönt att komma in på måndagen med en ren inkorg.

Runt lunch promenerar min sambo och jag till mina föräldrar i Hammarby sjöstad. Min bror och hans tjej kommer också förbi och vi solar tillsammans på balkongen. Mamma och pappa krigar i köket om vem som gör godast risotto och tvingar oss att rösta. När eftermiddagen går över i kväll går vi hem till Östermalm igen. Sätter på sista avsnittet av serien Stranger Things och knäcker en Marabou salta mandlar. Söndagskvällar är heliga för oss och vi somnar som små barn så fort avsnittet är slut.

Till Toppen