Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Hela familjen tar flakcykeln till Djurgården”

Författaren och programledaren Carolina Neurath är i stallet, springer milen och signerar böcker med Jan Guillou.

Text: Catharina Swartz - 30 november 2018
Annons

Runt tretiden på fredag eftermiddag börjar jag packa ihop i stallet och släpper ut hästen i hagen. Fastnar i fredagstrafiken på väg in till stan och när jag hämtar min dotter Judith på förskolan är jag bland de sista föräldrarna. Judith och jag kommer fram till Tekniska museet vid tjugo i fem och personalen påpekar som vanligt att museet stänger om 20 minuter. De verkar inte förstå att det är exakt så lång tid det tar innan hon tröttnar. 

Efter Tekniska lämnar jag över Judith till min man Niclas och träffar Morgonstudion-kollegorna för en drink på nyöppnade baren Sophies på Bank Hotel. Vi har blivit ett tajt gäng och trots att vi jobbat ihop sedan halv fyra på morgonen har vi mycket att prata om. Vi går vidare till Riche för att ta något litet att dricka, men det slutar med att vi beställer in mat. Får dåligt samvete när jag kommer på att jag lovat Niclas att äta middag hemma, men löser problemet genom att ringa och föreslå att jag ska ta med alla kollegorna hem. Niclas lagar lite extra mat medan vi andra mest dricker vin och kollar på. Sedan äter vi middag nummer två. Jag är ingen frukostmänniska, men efter klockan tre kan jag äta hur mycket som helst. Vid ettiden börjar jag känna av att klockan ringde strax efter tre i morse och somnar i soffan till kollegornas skvaller om kulturprofiler och politik.

Annons
Annons

Lider av jobb-jetlag och vaknar därför tidigt på lördag morgon. Scrollar igenom Instagram och ser bilder på mig själv sovande i soffan från kvällen innan. Vid tio åker hela familjen ut till mina föräldrars hästgård i Järna. Stallet är en bra återhämtning från det stressiga tv-jobbet, här kan jag vara mig själv och gå runt i lagom smutsiga kläder.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till stan. Jag ska delta i ett bokevent på NK och intervjuas av min förläggare Ann-Marie Skarp. Precis som mina tidigare böcker är nya kriminalromanen Brännmärkta inspirerad av verkligheten. Den här gången handlar det om privata aktörer i asylbranschen, och det finns nog några därute som kommer bli arga. Tyvärr är Jan Guillou där för att prata om sin nya bok också. Jag gillar Jan, men när det är dags för signering är kön till hans bord bra mycket längre än min.

Vi är bortbjudna på middag hos några kompisar på Djurgården. Vi tar flakcykeln dit alla tre, Niclas trampar och Judith och jag sitter fram. Jag känner mig väldigt trött efter veckan, då är det skönt att umgås med nära vänner.

På söndag morgon vaknar jag med dåligt samvete över all god mat och söta desserter jag tryckt i mig under helgen. Ger mig ut på en lång löprunda runt Djurgården med podden Lilla drevet i lurarna. Framåt tre åker jag in till redaktionen, går igenom nyhetshändelser och förbereder intervjuer som ska göras i veckan. Sen är det jag som lagar söndagsmiddag. Ikväll blir det min paradrätt – en linsgryta med kokosmjölk, stekta grönsaker, halloumi och indiska kryddor. Innan det är dags att gå och lägga sig tar Niclas, Judith och jag ett bad ihop. Ställer väckarklockan på kvart över tre innan jag somnar.

Foto: Anna-Lena Ahlström

Annons