SvD Perfect Guide
Annons

Min helg: ”Grannarna ber oss sänka volymen”

Bernice Glimberg ställer in middagar, går Sörmlandsleden och funderar på om hon ska finna kärleken på krogen.

Text: SvD Perfect Guide - 27 september 2019

Klockan börjar närma sig 16.00 och jag är tillbaka på kontoret efter att ha varit på möte hos Galleri Scandinavia på Grev Turegatan. Det är fredag, som vanligt spelar vi alldeles för hög musik och kontoren bredvid ber oss sänka Mwuanas hit Craftmanship.

Eftersom de flesta vardagskvällarna är uppbokade med jobb och vernissager går mina fredagar sällan i det tecknet. Det blir aw med vänner på Hallwylska och sedan fortsätter vi till Yellow. Vid 02.00, när det är dags att gå vidare, har jag en inre diskussion med mig själv där jag kommer fram till att jag nog inte kommer att träffa mannen i mitt liv på Moon. Så jag vinkar av gänget och påbörjar min promenad hem till Gamla Stan.

Väckarklockan ringer även på lördagar eftersom Affordable art fair närmar sig i oktober. Kylen gapar tom och det blir frukost på Mr Cake som ligger i samma byggnad som kontoret. Min kollega och vapendragare Elsa är redan på plats och har börjat med evighetssysslan att skicka vernissageinbjudningar. Vi diskuterar också om vi ska ha matchande kläder på öppningskvällen eller ej.

Annons
Annons

Det börjar bli mörkt och jag har ställt in en middag med vänner. Motiveringen är att jag är sjuk, sanningen är att jag helt enkelt inte orkar och vill vara för mig själv. Jag cyklar mot Munkbrohallen och kommer ut med grillad kyckling, avokado och smaksatt crèmefraiche. Jag har ätit upp innan jag bestämt vad jag ska se på Netflix. Jag lider av ”fomo” och skrollar flitigt på Instagram, försöker intala mig själv att det är karaktärsbyggande att umgås med sig själv. Min granne på andra sidan Stortorget hör av sig och undrar om jag vill ta en öl i krokarna. Jag överväger risken att springa in i dem jag egentligen skulle träffat och kommer fram till att den är minimal. För att vara på den säkra sidan går vi inte till vårt stammisställe Pastis utan dricker istället mjöd på Sjätte tunnan.

Söndag morgon. Jag går mot tunnelbanan och stannar återigen vid Munkbrohallen, denna gång för att köpa ölkorv. Jag åker sedan mot Björkhagen och hoppar på en av etapperna på Sörmlandsleden. Jag har gått den här slingan så många gånger att jag inte behöver titta efter de orange markeringarna. Jag stänger av telefonen, på söndagar är det mer eller mindre skärmförbud. När jag når mitt smultronställe hänger jag upp min hängmatta med Ulvsjön som utsikt. Jag ligger i min sovsäck, knaprar på ölkorv och tillåter mig själv att ta avstånd från omvärlden. Trots att detta är skärmfri tid tar jag likväl härliga bilder som jag lägger upp på Instagram när jag väl har kommit hem. Allt för att mina vänner ska få se hur härligt mitt liv är.

Bernice Glimberg är chef för konstmässan Affordable art fair som går av stapeln på Nacka Strandsmässan mellan 10–13 oktober.

Annons