Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Min Helg: ”Gästerna tar taxi hem eftersom de inte är nyktra”

Skådespelaren Johannes Brost badar i havet, äter rester och dansar loss på popkonsert under en helg i södra Halland.

Numera är jag en väldigt stillsam person, jag har varit helt annorlunda förr om åren, så på fredag kväll bjuder jag över några grannkompisar på grillfest. Jag åker till Kötthallen i Boarp där det finns enorma kött- och fiskdiskar. Det blir en köttabit. Till det dricker vi ett gott rödvin. När man dricker vin i södra Halland vill man ha en riktig smällkaramell, en fin bourgogne.

Annons
X

Jag har en portabel högtalare som jag sätter på när vi lagar mat, min dotter har hjälpt mig med musiken och där ryms det mesta. Det börjar med Jan Johansson och går snart över i Rolling Stones. Men det blir bara blueslåtarna, inget upp och hoppa. När det är dags att äta stänger vi av. Vi är ju vuxna människor.

Runt middagsbordet pratar vi om livet, vilka som har dött och vilka som lever. Det är så många kollegor som har gått bort den senaste tiden, så man måste prata om det ibland. Både Björn Granath och Gösta Ekman har varit nära vänner sedan länge. Jag har känt Gösta Ekman sedan jag var tio år och att mista honom är en stor förlust. När solen börjar dippa rundar vi av och gästerna får ta en taxi hem eftersom de inte är nyktra.

På lördag morgon sover jag länge. Jag bor på ett annex till Skottorp slott, så jag sätter mig utanför mitt lilla hus och äter frukost med kaffe, surdegsbröd och pålägg. Slottet har ett mejeri där de gör egna ostar, korna går bara hundra meter bort, så jag hyvlar upp och äter deras ambrosia-ost.

Sedan tar jag bilen ner till Laholmsbukten där jag går rakt ut i havet och badar. Det är det skönaste jag vet. Jag badar nästintill varje dag från april till september. Efter badet åker jag till Boarp igen och handlar en fisk, lax eller abborre, så står jag mig ganska bra. Jag åker hem och äter, matar slottets påfåglar och tar mig en efter-middagspilsner.

Det är mycket konserter runtomkring, särskilt på Norrvikens trädgårdar, så vi åker dit ett gäng och kollar. Det blir någon popartist eller sångerska. Jag står långt bak och mina höfter går åt ena eller andra hållet. Att vara med i Let’s dance har påverkat mina dans-moves, och jag har gått ner fem kilo. När jag var hemma hos min dotter nyligen så vägde jag mig, skrek rakt ut: "Stämmer den här vågen?!".

Söndag morgon. Jag äter frukost, matar påfåglarna och badar i havet. Det gröna havet och den blå himlen skapar ett streck i horisonten. Så vackert. Det finns en jättefin loppis i Skummeslöv där jag köper kristallglas och bestick väldigt billigt.

Min väninna Sanna Ekman, som jag ska spela med i höst, målar och bor på Österlen. Så jag drar dit och tittar på hennes grejer. Vill jag luncha i Österlen kan man alltid ringa Björn Ranelid och äta hos honom. Förr om åren hade jag och Ulf Lundell kontakt, men han vill nog vara ifred och jag vill inte störa.

Sedan åker jag hem och läser, jag har precis kommit över Filosofiskt ficklexikon av Voltaire. Som ensamvarg blir det lite rester till middag, det är ganska gott. Lite sallad till det, grön sparris med smör, citron, örtsalt. Jag tittar på sporten och nyheterna, Kunskapskanalen följer jag också, men tv-serier orkar jag inte med. På kvällen sätter jag på musik och tar ett glas vin. Tittar ut över slottsträdgården och tar det jävligt lugnt.

Adresser:
Kötthallen i Boarp
Italienska vägen 277, Båstad

Norrvikens trädgårdar
Kattviksvägen 233, Båstad

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen