Perfect Guide

Min helg: ”Får en infarkt på lekplatsen”

Jiu-jitsuproffset Waldo Zapata tränar med Joel Kinnaman, kollar barnprogram och metar i Nackakanalen.

Vid halv fyra på eftermiddagen drar jag igång min dotter Charlies brasilianska jiu-jitsu-barngrupp på mitt nya gym SPR Athlete Factory City. 20 ungar tränar olika tekniker, leker kull och brottas på brottarmattan. Efter passet träffar vi min sambo Louise och vår yngsta dotter Alba som är tre månader.

Annons

På vägen hem stannar vi till på Ica för att köpa godis som Charlie tjatat hål i huvudet på mig om. När vi står och väljer bland sorterna pratar vi om att hon just tappat en tand. Stort.

Vi kör alltid kravlösa fredagsmiddagar så därför åker vi till Pat’s Place och beställer take away. Här får man verkligen autentisk thaimat, ingen trött pad thai i en ombyggd husvagn. När vi kommer hem käkar vi och har soffhäng med filtar och mys och gos. Jag gubbnoddar framför Netflix med Charlie och efter ett tag somnar vi alla i soffan.

På lördagen börjar helgen på riktigt. Jag drar i mig två koppar kaffe och åker in till gymmet för ett PT-pass med Joel Kinnaman som är hemma på blixtvisit från Los Angeles. En dubbel espresso och lite LA-skvaller, sen raka vägen hem igen.

Väl hemma sätter vi oss alla i bilen och drar ut till barnens mormors lantställe utanför Huddinge. Louise lägger sig i en hammock med Alba och chillar medan Charlie kutar runt i trädgården med mormor och lär sig om blommor.

På vägen hem stannar vi till i Anders Franzéns park. Jag känner en begynnande hjärtinfarkt när Charlie klättrar upp på taket på söderkåkarna i miniformat och är nära att ramla ner. Sen väntar en eftermiddagslur på några timmar. Vaknar av doften från Louises galet grymma merguezgryta med couscous.

När de andra gått och lagt sig börjar min jobbdag. Vid två på natten har jag tagit mig till Nordic Entertainment Group för att livekommentera UFC-matcher åt Viaplay. Sändningarna börjar vid fyra på morgonen och nattens huvudmatch mellan Thiago Santos och Eryk Anders är en riktig actionfest. Santos vinner och jag är klar för natten.

Vid sju på morgonen tar jag mig hemåt genom folktomma gator och stannar till på stenugnsbageriet Fabrique för en minifrulle. Det är en meditativ stund. Trots att jag är trött har jag sinnesro, jag är helt ensam i Stockholm känns det som. Som Tom Cruise i Vanilla Sky.

Jag kliver upp lagom till söndagslunchen och papparollen åker på direkt. Eftersom vi bor vid Nackabron går jag och Charlie ner och metar. Låt oss säga att Nackakanalen lämnar lite att önska när det kommer till napp, men de få gånger man drar upp en abborre som är större än ett pekfinger blir det ett Instagraminlägg.

När vi kommer hem bråkar vi lite över om det finns något som verkligen heter söndagsgodis. Vi hittar en mellanväg, det finns tydligen något som heter söndagsglass, så det går vi och köper.

Waldo Zapata är instruktör inom brasiliansk jiu-jitsu och MMA. Han öppnade nyligen gymmet SPR Athlete Factory City.

Till Toppen