Perfect Guide

Min helg: ”Det är slött att inte träna på helgen”

Tv-kocken och programledaren Paolo Roberto lagar italiensk brakmiddag, väcker kroppen med yoga och tränar med barnen.

På fredag eftermiddag drar jag igång ett hårt träningspass med en grupp gäster på mitt hotell Körunda utanför Nynäshamn. Vi kör en blandning mellan kampsport och breakdance. Jag har faktiskt kommit trea i breakdance-SM en gång i tiden och tycker det är riktigt kul. Medan gästerna tar igen sig tar jag en snabb dusch innan jag ställer mig i köket.

Annons

Kvällens meny består av en fyrarätters italiensk brakmiddag och jag sätter direkt igång med förrätten, en culatello-skinka, som är en sorts parmaskinka som endast produceras vid ett fåtal italienska gårdar. Sedan blir det handgjorda gnocchi och efter det kalvinnanlår med grönsaker. Efterrätten är ny uppfinning, som jag hittade på för bara några veckor sedan. Man gör en ravioli på söt deg och fyller den med nutella. Sen friterar man knytena och serverar med glass. Att laga mat är en av mina största passioner i livet och jag njuter av varje sekund i köket. När mitt jobb är klart framåt tolvsnåret går jag direkt och lägger mig.

Jag håller alltid samma dygnsrytm, så på lördagen går jag upp tidigt. Man måste vara disciplinerad för att orka med mitt jobbtempo. Det är slött att skippa sömn- och träningsrutiner bara för att det är helg.

Jag kör en stunds ashtangayoga på hotellrummet och sen går jag ner och hugger in på frukosten. Yoga känns bra för kroppen och jag tränar både muskler och smidighet. Innan det är dags att köra hem till ungarna i Stockholm hinner jag ta igen mig i bubbelpoolen en stund.

På eftermiddagen åker vi till Livrustkammaren, både min son och dotter tycker det är kul att titta på alla gamla grejer. När vi kommer hem igen sätter jag igång med kvällens middag. Har bjudit över några vänner och vi samlas kring min vedugn i köket. Exfrun, som bor precis bredvid mig, kommer också över. Det gör hon alltid om hon tycker maten och sällskapet verkar bra. Min dotter hjälper mig med maten och min son är vedugnsansvarig. Till förrätt gör vi mozzarella en carrozza: vi fyller ett bröd med mozzarella som vi sedan parmesanpanerar och friterar. Efteråt äter vi en pasta ragú napolitano, som vi gör på högrev som kokat sönder i tomatsås i sex timmar. Vid servering smular vi på lite salsiccia, parmesan och persilja. Till huvudrätt blir det en vitlökstoppad lammstek som vi grillat i vedugnen, med en enkel sallad till. Vi sitter och äter länge, i lugn och ro med ett gott vin. Det är ett jävligt trevligt sätt att umgås med dem man tycker om. Till efterrätt blir det en pizza fritta. En sorts calzone fylld med nutella som vi äter med glass. Sen bums i säng.

På söndagsmorgonen är jag uppe tidigt igen och tränar yoga. När barnen vaknat äter vi amerikanska pannkakor med lönnsirap, och sen tränar vi ihop. Min dotter hänger länge i det romerska ringarna i taket, hon är lätt och stark. Sonen och jag sparras och kör lite kung fu-tricks. Han gillar klassiska fightmoment, som att brottas och sparka.

Till lunch lagar vi en enkel pasta med tomatsås. Sen städar och tvättar jag, det blir inte mycket sexigare än så på en söndag. När barnen lagt sig på kvällen sätter jag mig framför datorn och jobbar innan det är dags att sova.

Till Toppen