Perfect Guide

Min helg: ”Det är lättare att skrika på andras barn”

Komikern Måns Möller går på stand-up, plockar svamp i lönndom och diskuterar satellitbilder över Kazakstan under helgen.

På fredag eftermiddag träffar jag mina grannar för en aw på Pappas deli. Eftersom jag är mitt i en 40-årskris just nu så håller jag mig till kaffe och tittar på när de andra dricker aperol spritz. Ingen av de andra jobbar i nöjesbranschen och det är svinskönt. Jag brukar förhöra en av dem, som äger en McDonalds-restaurang, om hur det är på jobbet. Går det bra för honom är det lågkonjunktur och då vet jag att folk har dåligt med pengar. Det betyder att det inte är läge för mig att släppa biljetter till shower eller så.

Annons

Efter ett tag drar jag vidare till Norra Brunn för att kolla in lite nya standup-talanger. Runt midnatt ställer sig Peppe Mazzella, som äger stället, och lagar pasta i köket. Det är då den riktiga showen börjar, när personalen och vi stammisar bygger på varandras skämt. Just det – det är en sanning med modifikation att jag inte dricker. Peppe tar fram ett vin från Italien som jag inte tackar nej till. Lämnar bilen på gatan och tar taxi hem.

På lördag efter frukost cyklar jag ut till Försvarets radioanstalt på Ekerö. Mina kompisar Joachim, Jukka och Christer ansluter. Vi ska snart cykla från Ryssland till Peking och diskuterar satellitbilder på vägar i Kazakstan och temperaturer i Ulan Bator. Efter sju mil trampar jag hem till Lilla Essingen där min showpartner Özz Nûjen hämtar upp mig. Jag brukar kalla honom för min kurdiska svarttaxichaufför.

Han kör till Rival där vi repar inför kvällens show. Ställer in ljud och bygger upp scenografi. Dansar lite. Sen kör vi igång, showen går bra och skämten sitter. Allt är tjofadderittan. Efter showen vill folk alltid komma ner till logen och hälsa, ibland hinner jag knappt ur duschen innan det plötsligt står en hel kurdisk familj med hucklen där. Sen kommer det alltid fram någon typ jag gick i parallellklass med för 100 år sedan som vill sitta och surra. Jag blir alltid glad när folk kommer fram och hälsar.

Efteråt känner jag för att göra stan, men skärper mig och går till Nostrano där jag möter min tjej och hennes kompis. Vi sitter i baren och äter pasta. Sen skulle jag vilja säga att vi drar till Berns och festar till 05, men vi åker hem till Lilla Essingen och sover. Det blir inte roligare än så.

På söndagen är det träning vid sportanläggningen Flottsbro i Huddinge med Team Total som står på schemat. Jag åker dit med min son och tränar ihop med andra barn med neuropsykiatriska funktionshinder. Totalt är det åtta-tio ungar med föräldrar och vi brukar byta barn med varandra, det är lättare att skrika på någon annans barn. Snart åker vi på skidresa till Alperna hela gänget, det är faktiskt ascoolt att åka offpist med en tjej som har sju procents syn – det är rock n’ roll på riktigt.

Efter träningen käkar vi en snabb lunch och hämtar upp min tjej för att åka till Nykvarn och plocka svamp. Min kompis Christer har ett superhemligt svampställe där, som jag brukar åka till i lönndom och plocka av. Väl hemma igen blir det svampmackor innan godnattsagan.

Till Toppen